Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv odrůd pšenice na charakteristiku mletí

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F01%3A00002391" target="_blank" >RIV/60460709:41210/01:00002391 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv odrůd pšenice na charakteristiku mletí

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V letech 1999-2000 byly uskutečněny mlecí pokusy u souboru odrůd pšenice ozimé. Mletí bylo provedeno na laboratorním mlýnu Bühler MLU 202, který umožňuje získat 6 pasážních mouk a 2 druhy otrub. Nejlepší celková výtěžnost mouky, vymílacích mouk a krupicbyla dosažena u odrůd Apache (pekařská jakost B), Elpa (B) a Niagara (A). Nízké výtěžnosti vykazovaly odrůdy jakosti C (nevhodné pro pekařské účely) - Record, Tower, Contra a Samanta (A).

  • Název v anglickém jazyce

    The influence of wheat varieties on milling characteristics

  • Popis výsledku anglicky

    Winter wheat variety samples from 1999-2000 years harvest were tested. Milling test were carried out by means of laboratory mill Bühler MLU 202, where six stream flours and two bran samples can obtain. The best results of flour yields, reduction flours and semolina were gained at variety Apache (baking quality B), Elpa (B), and Niagara (A). Low flour yields were found out at variety Record, Tower and Contra (baking quality C - unsuitable for bakery purpose) and variety Samanta (A).

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2001

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník - Aktuální poznatky v oblasti jakosti zemědělské a potravinářské produkce

  • ISBN

    80-902436-6-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    45-47

  • Název nakladatele

    Výzkumný ústav pícninářský

  • Místo vydání

    Troubsko

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    8. 11. 2001

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku