Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv výživy a krmení dojnic na kvalitu mléka

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F01%3A00002607" target="_blank" >RIV/60460709:41210/01:00002607 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv výživy a krmení dojnic na kvalitu mléka

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Schopnost produkce mléka závisí primárně na genetickém základu, který určuje míru rozvoje aktivních žlázových tkání v mléčné žláze. Vysoko užitkové dojnice mají několika násobně větší počet žlázových buněk než mají dojnice s nízkou produkcí. Produkce mléka je přímo úměrná příjmu krmné dávky, vyrovnané v obsahu živin a energie, potřebám dojnice pro tvorbu mléka. Bílkoviny mléka mají vysokou biologickou hodnotu okolo 90, je to v podstatě druhá nejkvalitnější přirozená bílkovina (první je bílkovina vaječná). Hlavními bílkovinami kravského mléka jsou kaseiny, a laktoalbumín, b laktoglobulín a imunoglobulíny. Lipidy mléka mimo skutečnost, že jsou zdrojem energie mají i velmi dobré chuťové vlastnosti. Mléčný tuk se liší od tuku depotního, ukládaného v těle zvířat, vyšším podílem mastných kyselin s krátkým a středně dlouhým uhlíkatým řetězcem a zastoupením nenasycených mastných kyselin. Laktóza mléka se syntetizuje z glukózy. Na litr mléka se spotřebuje asi 72 g glukózy. Z krve protékající ml

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of nutrition and feeding dairycow on milk qualities

  • Popis výsledku anglicky

    Production of milk is directly dependet on intake of ration , well-balanced in nutrients content and energy, which dairycow needs for milk production. Protein milk have high biological value about 90, it is second best-superior natural protein. Lipids ofmilk outside reality, that they are source of energy, they have very good gustatory characteristics, also. Milk lactose synthesize from glucose. For 1 liter of milk is need about 72 g glucose. To basic faciliti of cattlebreeder are ability frame well-balanced ration .

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2001

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník referátů z mezinárodní konference " Den mléka 2001 "

  • ISBN

    80-213-0763-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    83

  • Strana od-do

    16-19

  • Název nakladatele

    Česká zemědělská univerzita

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    26. 4. 2001

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku