Použití různých metod pro měření tvrdosti zrna pšenice.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F02%3A00003761" target="_blank" >RIV/60460709:41210/02:00003761 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Použití různých metod pro měření tvrdosti zrna pšenice.
Popis výsledku v původním jazyce
Tvrdost zrna u souboru odrůd ozimé pšenice byla stanovena různými metodami - metodou Particle size index (PSI), NIR spektroskopií, Wheat hardness indexem (drcení DO-Corder Brabender a propad sítem 0,14 mm). Tvrdost je silně geneticky podmíněná vlastnost.Zařazení do skupin tvrdosti bylo podobné u všech metod.
Název v anglickém jazyce
The use of different methods for a measurement of wheat grain hardness.
Popis výsledku anglicky
Grain hardness of winter wheat varieties population was measured by different methods - Particle Size Index test, NIR, Wheat Hardness Index (crushing by DO-Corder Brabender, mesh fraction 0,140mm). Hardness is strongly genetically conditioned quality. Classification of varieties into groups of different hardness was similar for all methods.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2002
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník - Qualima 2002
ISBN
1213-5380
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
15-18
Název nakladatele
Mezos, s.r.o.
Místo vydání
Hradec Králové
Místo konání akce
Hradec Králové
Datum konání akce
5. 11. 2002
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—