Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Changes of lettuce seed quality after osmotic priming treatment

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F02%3A00004031" target="_blank" >RIV/60460709:41210/02:00004031 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Changes of lettuce seed quality after osmotic priming treatment

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In this experiment changes of lettuce seed quality after osmotic priming was studied. Nine seed lots from three varieties was hydrated in polyethylene glycol (PEG) 6000 solution, at 20oC, with osmotic potential -1.5 MPa. Hydration treatment by osmotic priming significantly affect seed parameters of lettuce seed, but resultant effect depends on seed lot original quality. Optimal durations of priming for lettuce seed were 24 and 72 hours. The basic condition for succeful osmotic priming is seed lot with high germination percentage. It is also important to know speed and uniformity of germination, expressed as mean time of germination (MTG). Value of MTG can help us to better differentiate seed lots before priming.

  • Název v anglickém jazyce

    Changes of lettuce seed quality after osmotic priming treatment

  • Popis výsledku anglicky

    In this experiment changes of lettuce seed quality after osmotic priming was studied. Nine seed lots from three varieties was hydrated in polyethylene glycol (PEG) 6000 solution, at 20oC, with osmotic potential -1.5 MPa. Hydration treatment by osmotic priming significantly affect seed parameters of lettuce seed, but resultant effect depends on seed lot original quality. Optimal durations of priming for lettuce seed were 24 and 72 hours. The basic condition for succeful osmotic priming is seed lot with high germination percentage. It is also important to know speed and uniformity of germination, expressed as mean time of germination (MTG). Value of MTG can help us to better differentiate seed lots before priming.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2002

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Vedecké a výskumné práce Výskumného Ústavu Zelinárskeho Nové zámky

  • ISBN

    80-968065-5-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    82-87

  • Název nakladatele

    Výskumný ústav zeleninársky Nové Zámky

  • Místo vydání

    Nové Zámky

  • Místo konání akce

    Nitra

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku