Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Perception of individual meat parts of pork by czech consumers

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F02%3A00004062" target="_blank" >RIV/60460709:41210/02:00004062 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Perception of individual meat parts of pork by czech consumers

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The paper is focussed on the perception of individual meat parts of pork (loin, neck, ham, belly, shoulder and knuckle of pork) and on the purchasing behaviour of the Czech consumers. Primary data was acquired by means of questionnaires and the researchcarried out at the beginning of 2002 included 151 respondents. All meat parts such as louin, neck, ham, belly, shoulder and knuckle of pork are according to consumers available in the Czech shops and some of them are too expensive (haim, loin). The neck, belly and knuckle of porks were perceived as soft after preparation and the same time fat. A nice appearance was positively evaluated in the loin, ham and shoulder of pork which are less fat. It is evident that in most cases consumers evaluate better the qualities such as lower content of fat and greater softness after the preparation. Associated with it is also the evaluation of convenience in use and a nice apperance. This proves the appropriateness of breeding of slaughter pigs for

  • Název v anglickém jazyce

    Perception of individual meat parts of pork by czech consumers

  • Popis výsledku anglicky

    The paper is focussed on the perception of individual meat parts of pork (loin, neck, ham, belly, shoulder and knuckle of pork) and on the purchasing behaviour of the Czech consumers. Primary data was acquired by means of questionnaires and the researchcarried out at the beginning of 2002 included 151 respondents. All meat parts such as louin, neck, ham, belly, shoulder and knuckle of pork are according to consumers available in the Czech shops and some of them are too expensive (haim, loin). The neck, belly and knuckle of porks were perceived as soft after preparation and the same time fat. A nice appearance was positively evaluated in the loin, ham and shoulder of pork which are less fat. It is evident that in most cases consumers evaluate better the qualities such as lower content of fat and greater softness after the preparation. Associated with it is also the evaluation of convenience in use and a nice apperance. This proves the appropriateness of breeding of slaughter pigs for

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2002

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta Universitatis Bohemiae Meridionales, The Scientific Journal for Economics, Management and Trade

  • ISSN

    1212-3285

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    V

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    25-29

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus