Fatty acids profiles of raw and cooked meat of chicken fed mixtures with different concentrations of copper sulphate pentahydrate
Popis výsledku
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Fatty acids profiles of raw and cooked meat of chicken fed mixtures with different concentrations of copper sulphate pentahydrate
Popis výsledku v původním jazyce
The objective of the present study was to investigate the effect of cooking and different copper levels on fatty acid profile of leg meat of broilers. The broilers were fed a diet supplemented with rapeseed oil, copper sulphate pentahydrate at 175 mg Cu/kg (group 2), 35 mg Cu/kg (group 3), 175 mg Cu on 1-14 days and 35 mg Cu on 15-42 days (group 4). Lipids of raw and cooked meat were extracted, transmethylated and methyl esters analyzed using Hewlett-Packard 5890 gas chromatograph. Cooking reduced concentrtion of tissue PUFA and increased concentration of SFA and MUFA fatty acids.
Název v anglickém jazyce
Fatty acids profiles of raw and cooked meat of chicken fed mixtures with different concentrations of copper sulphate pentahydrate
Popis výsledku anglicky
The objective of the present study was to investigate the effect of cooking and different copper levels on fatty acid profile of leg meat of broilers. The broilers were fed a diet supplemented with rapeseed oil, copper sulphate pentahydrate at 175 mg Cu/kg (group 2), 35 mg Cu/kg (group 3), 175 mg Cu on 1-14 days and 35 mg Cu on 15-42 days (group 4). Lipids of raw and cooked meat were extracted, transmethylated and methyl esters analyzed using Hewlett-Packard 5890 gas chromatograph. Cooking reduced concentrtion of tissue PUFA and increased concentration of SFA and MUFA fatty acids.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GG - Chov hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2002
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Book of Abstracts of the 53nd Annual Meeting of the European Association for Animal Production
ISBN
1382-6077
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
68
Název nakladatele
EAAP
Místo vydání
The Hague
Místo konání akce
Cairo, Egypt
Datum konání akce
1. 9. 2002
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—
Druh výsledku
D - Stať ve sborníku
CEP
GG - Chov hospodářských zvířat
Rok uplatnění
2002