Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Fatty acids profiles of raw and cooked meat of chicken fed mixtures with different concentrations of copper sulphate pentahydrate

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F02%3A00004168" target="_blank" >RIV/60460709:41210/02:00004168 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Fatty acids profiles of raw and cooked meat of chicken fed mixtures with different concentrations of copper sulphate pentahydrate

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The objective of the present study was to investigate the effect of cooking and different copper levels on fatty acid profile of leg meat of broilers. The broilers were fed a diet supplemented with rapeseed oil, copper sulphate pentahydrate at 175 mg Cu/kg (group 2), 35 mg Cu/kg (group 3), 175 mg Cu on 1-14 days and 35 mg Cu on 15-42 days (group 4). Lipids of raw and cooked meat were extracted, transmethylated and methyl esters analyzed using Hewlett-Packard 5890 gas chromatograph. Cooking reduced concentrtion of tissue PUFA and increased concentration of SFA and MUFA fatty acids.

  • Název v anglickém jazyce

    Fatty acids profiles of raw and cooked meat of chicken fed mixtures with different concentrations of copper sulphate pentahydrate

  • Popis výsledku anglicky

    The objective of the present study was to investigate the effect of cooking and different copper levels on fatty acid profile of leg meat of broilers. The broilers were fed a diet supplemented with rapeseed oil, copper sulphate pentahydrate at 175 mg Cu/kg (group 2), 35 mg Cu/kg (group 3), 175 mg Cu on 1-14 days and 35 mg Cu on 15-42 days (group 4). Lipids of raw and cooked meat were extracted, transmethylated and methyl esters analyzed using Hewlett-Packard 5890 gas chromatograph. Cooking reduced concentrtion of tissue PUFA and increased concentration of SFA and MUFA fatty acids.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2002

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Book of Abstracts of the 53nd Annual Meeting of the European Association for Animal Production

  • ISBN

    1382-6077

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    68

  • Název nakladatele

    EAAP

  • Místo vydání

    The Hague

  • Místo konání akce

    Cairo, Egypt

  • Datum konání akce

    1. 9. 2002

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku