Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Mastné kyseliny v syrovém a vařeném kuřecím mase při různém obsahu a zdroji mědi v krmné směsi

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F01%3A00002732" target="_blank" >RIV/60460709:41210/01:00002732 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Mastné kyseliny v syrovém a vařeném kuřecím mase při různém obsahu a zdroji mědi v krmné směsi

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Do pokusu bylo zařazeno 600 ks brojlerových kohoutků Ross 208. Jednodenní kohoutci byli náhodně rozděleni do 4 skupin po 150 ks a krmeni po celou dobu výkrmu sypkou isonotrogenní a isoenergetickou krmnou směsí se zastoupením 5% řepkového oleje a 50 mg/kgvitamínu E. Kontrolní skupina - I. byla bez přídavku mědi, pokusné skupiny pak s aplikací odlišného množství a zdroje mědi: II. skupina 35 mg/kg Cu a III. skupina 175 mg/kg Cu ve formě CuSO4.5H2O, dieta IV. skupiny pak obsahovala 175 mg/kg Cu ve formě bioplexu (chelátová forma).

  • Název v anglickém jazyce

    Fatty acid profiles of raw and cooked meat of chickens fed feed mixtures with different concentrations of copper sulphate pentahydrate and cu-glycine

  • Popis výsledku anglicky

    The objective of the present study was to investigate the effect of cooking and different cooper sources and levels on fatty acid profile of leg meat of broilers. Male Ross 208 broilers were fed a diet based on wheat, maise and soya, supplemented with rapeseed oil (group 1), copper sulphate pentahydrate at 35 mg Cu/kg (group 2), copper sulphate pentahydrate at 175 mg Cu/kg (group 3) or Cu-glycine at 175 mg Cu/kg (group 4). Leg meat with skin was cooked inside polyethylene bags in water bath at 85oC. Cooked meat were ground and mixed with juice. Lipids of raw and cooked meat were extracted, trans-methylated and methyl esters analyzed using a Hewlett-Packard 5890 gas chromatograph. Cooking reduced concentration of tissue polyunsaturated fatty acids (PUFA). On the other hand, cooking increased concentration of saturated and monounsaturated fatty acids. Cooking also slightly lowered the n6: n3 ratio of PUFA.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2001

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    IV. Kábrtovy dietetické dny, Veterinární a farmaceutická univerzita Brno,

  • ISBN

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    201-207

  • Název nakladatele

    Veterinární a farmaceutická univerzita

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    20. 9. 2001

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku