Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effect of slaughter weight, genotype and sex on pig carcass value in hybrid pigs

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F03%3A00005133" target="_blank" >RIV/60460709:41210/03:00005133 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of slaughter weight, genotype and sex on pig carcass value in hybrid pigs

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The problems of the effect of slaughter weight, genotype and sex on carcass value in the pure breed in CR is continuously examined. However, the ifluence of these factors in the hybrid pigs is not objectively known yet. The study was conducted on 199 hybrid pigs of eight different genotypes in the test station. For determination of carcass value the classic dissection has been made. On the basis of obtained results it can be stated that sows in comparison with barrows have larger area of MLLT, lower fatof bisector section, higher percentage of lean meat stock, higher percentage of main mean parts (MMP) and lower weight of fat. The quality of selected characteristics of slaughter efficency varied significantly with different hybrid combinations. From the viewpoint of the selected slaughter value characteristics, it was hybrid combination CMPx(LWxL) that proved unsuitable in relation to other combinations, while combinations OLWx(LWxL), (OLWxBL)x(LWxL) and Seghers proved suitable. The i

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of slaughter weight, genotype and sex on pig carcass value in hybrid pigs

  • Popis výsledku anglicky

    The problems of the effect of slaughter weight, genotype and sex on carcass value in the pure breed in CR is continuously examined. However, the ifluence of these factors in the hybrid pigs is not objectively known yet. The study was conducted on 199 hybrid pigs of eight different genotypes in the test station. For determination of carcass value the classic dissection has been made. On the basis of obtained results it can be stated that sows in comparison with barrows have larger area of MLLT, lower fatof bisector section, higher percentage of lean meat stock, higher percentage of main mean parts (MMP) and lower weight of fat. The quality of selected characteristics of slaughter efficency varied significantly with different hybrid combinations. From the viewpoint of the selected slaughter value characteristics, it was hybrid combination CMPx(LWxL) that proved unsuitable in relation to other combinations, while combinations OLWx(LWxL), (OLWxBL)x(LWxL) and Seghers proved suitable. The i

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Book of the Abstracts of the 54 th Annual Meeting of the EAAP

  • ISBN

    1382-6077

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    254

  • Název nakladatele

    Wageningen Academic Publishers

  • Místo vydání

    Wageningen

  • Místo konání akce

    Rome, Italy

  • Datum konání akce

    31. 8. 2003

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku