Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

PŘIBLIŽUJE SE EKOLOGICKÁ PRODUKCE PŠENICE OZIMÉ PARAMETRŮM KRMNÉ PŠENICE?

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F03%3A00005402" target="_blank" >RIV/60460709:41210/03:00005402 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    PŘIBLIŽUJE SE EKOLOGICKÁ PRODUKCE PŠENICE OZIMÉ PARAMETRŮM KRMNÉ PŠENICE?

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Produkce pšenice ozimé v České republice je stabilní. Její výroba pokrývá potřeby potravinářského průmyslu a vše co nesplňuje podmínky potravinářské kvality bývá převedeno do krmného fondu i přes své naprosto nevyhovující krmivářské parametry. V současnédobě nejsou přesně definovány parametry krmné kvality, i když se některé rýsují - měkký endosperm, příznivé složení aminokyselinového spektra ve prospěch frakce prolaminové, snížená viskozita a vyšší obsah škrobu. Motivace pro takto vyráběnou pšen ici byměla být v realizační ceně. Ekologická produkce pšenice nabízí řešení v příznivějším poměru bílkovinných frakcí zrna. Cílem této práce bylo zjistit rozdíly u čtyř odrůd pšenic (Contra a Estica - krmné pšenice, Sulamit - elitní potravinářská pšenice, Semper - univerzální odrůda) pěstovaných na dvou konvenčních (Nechanice, Lípa) a jednom ekologickém stanovišti (Uhříněves). Byl hodnocen denní příjem krmiva, denní přírůstek a konverze krmiva jako základní krmivářské ukazatele. Dosažené výsl

  • Název v anglickém jazyce

    DO PARAMETERS OF ECOLOGIC PRODUCTION OF WHEAT GET NEARER TO THOSE OF THE FEEDING WHEAT?

  • Popis výsledku anglicky

    Production of wheat in the Czech republic has attained a stable level. The production of wheat covers all food-stuff industry requirements and the part of worse quality is transferred to animal fodder resources, often with absolutely unsuitable feed parameters. Although there are some characteristics able to feature feed quality, e.g. soft endosperm, favorable amino spectrum, lower viscosity, higher content of starch, etc., generally, parameters of feed quality have not been defined so far. Sale price of this sort of wheat could be a good reason for its production. Ecological production of wheat represents a solution in view of favorable amino spectrum of grain. The aim of this work was to find out differences among four varieties of wheat (Contra andEstica - feeding wheat, Sulamit - foodstuff wheat, Semper - universal wheat) cultivated on two conventional places (Nechanice, Lípa) and one ecological place (Uhoínives). As basic feed criteria the following quantities were taken: the dai

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník - vědeckých prací z mezinárodní konference studentů DSP výživa a dietetika zvířat a workshopu Phare, Pera, Zelená laguna a vliv výživy na kval

  • ISBN

    80-7040-626-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    148

  • Strana od-do

    35-37

  • Název nakladatele

    Jihočeská univerzita České Budějovice

  • Místo vydání

    České Budějovice

  • Místo konání akce

    České Budějovice

  • Datum konání akce

    29. 5. 2003

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku