Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The effect of controlled nutrition on fattening capacity and carcass lean meat share with respect to sex in pigs

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F03%3A00005630" target="_blank" >RIV/60460709:41210/03:00005630 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The effect of controlled nutrition on fattening capacity and carcass lean meat share with respect to sex in pigs

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The objective of this trial was to assess the influence of controlled feeding on the indicators of fattening capacity and carcass lean meat percentage with respect to sex in pigs. Test included 72 hybrid pigs (36/36 barrows/gilts) of LWs x (LW x L) genotype. The animal in the test were subdivided according to feeding technology and sex into four groups where the first two groups (1, 2) were fed ad libitum and the other two groups (3, 4) were restricted. During test the fattening capacity as well as thelean meat formation in the carcass was monitored. On the basis of obtained results it was reached at about 75 kg of live weight, after that the growth intensity declined while FCR increased markedly. For gilts the systém of ad-libitum feeding may be applied for the whole fattening period although the growth intensity declines from the same weight as well. The influence of feeding technology on FCR was proved mainly in barrows where there exists a statistically significant difference to t

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of controlled nutrition on fattening capacity and carcass lean meat share with respect to sex in pigs

  • Popis výsledku anglicky

    The objective of this trial was to assess the influence of controlled feeding on the indicators of fattening capacity and carcass lean meat percentage with respect to sex in pigs. Test included 72 hybrid pigs (36/36 barrows/gilts) of LWs x (LW x L) genotype. The animal in the test were subdivided according to feeding technology and sex into four groups where the first two groups (1, 2) were fed ad libitum and the other two groups (3, 4) were restricted. During test the fattening capacity as well as thelean meat formation in the carcass was monitored. On the basis of obtained results it was reached at about 75 kg of live weight, after that the growth intensity declined while FCR increased markedly. For gilts the systém of ad-libitum feeding may be applied for the whole fattening period although the growth intensity declines from the same weight as well. The influence of feeding technology on FCR was proved mainly in barrows where there exists a statistically significant difference to t

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Scientia Agriculturae Bohemica

  • ISSN

    0582-2343

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    34

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    34-40

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus