Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Úroveň jatečné hodnoty plemene české výrazně masné.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F03%3A00005722" target="_blank" >RIV/60460709:41210/03:00005722 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Úroveň jatečné hodnoty plemene české výrazně masné.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Sledování jatečné hodnoty plemene české výrazně masné proběhlo na 50 ks prasniček a 25 ks kanečků. Průměrná porážková hmotnost byla 113,5 kg, hmotnost pravé půlky 43,6 kg, průměrná výška hřbetního tuku 19,2 mm, podíl HMČ 54,7 %, podíl kýty 22,5 %, podílsvaloviny zjištěný ZP metodou 59,3 %, PI-105 60,7 %, SM-100 61,5 % a rovnicí FOM 61,1 %. U podílu svaloviny odpovídaly výsledky zjištěné pomocí SM-100 metodě FOM (61,1 %), naopak s výsledkem zjištěným ZP metodou nejlépe korespondoval podíl svaloviny naměřený pomocí PI-105 (60,7 %). Mezi oběma přístroji ani vůči výsledku z rovnice FOM nebyly prokázány statisticky významné rozdíly, pouze podíl svaloviny naměřený metodou ZP se statisticky významně lišil od podílu svaloviny naměřeným ostatními metodami. Zjištěný podíl svaloviny různými metodami in vivo, resp. post mortem v závislosti na intervalu porážkové hmotnosti po 10 kg. Použité metody potvrdily mírný nárůst podílu svaloviny do porážkové hmotnosti 110 kg a naopak pokles od 110 do 140 k

  • Název v anglickém jazyce

    Carcass Value of Czech Meat Pig breed

  • Popis výsledku anglicky

    Carcass value of CVM breed was investigated on 50 gilts and 25 barrows. Average slaughter weight was 113.5 kg, weight of the right side of pork 43.6 kg, average backfat thickness 19.2 mm, percentage of valuable lean cuts 54.7%, percentage of ham 22.5%, lean meat content determined by ZP method 59.3%, with PI-105 60.7%, SM-100 61.5% and by FOM equation 61.1%. The values of lean meat content measured with SM-10 corresponded to those determined by FOM method (61.1%), on the contrary, lean meat content measured with PI-105 (60.7%) was in accordance with the result of ZP method. No statistically significant differences were proved between both instruments or in relation to the result of FOM equation, only the lean meat content measured by ZP method was statistically significantly different from that determined by the other methods. The used methods confirmed a slight increase in lean meat content by the slaughter weight of 110 kg, but from 110 to 140 kg there was a decrease in this paramete

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník z odborného semináře "Optimalizace zdravotního stavu - cesta k vysoké užitkovosti a zvýšení efektivnosti v chovu prasat"

  • ISBN

    80-7040-658-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    36-39

  • Název nakladatele

    Jihočeská univerzita České Budějovice

  • Místo vydání

    České Budějovice

  • Místo konání akce

    České Budějovice

  • Datum konání akce

    1. 1. 2003

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku