Odhad podílu svaloviny u prasat
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F04%3A00006605" target="_blank" >RIV/60076658:12220/04:00006605 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Prediction of lean content in pigs
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of the study was to compare differences that arise when the lean percentage is determined by in vivo and post mortem methods. The set consisted of data acquired on 255 pigs of original populations. The animals were measured a day before slaughterat live weight of 98 kg with PI-105 and SM-100 instruments according to a methodical procedure for determination of performance parameters. After slaughter the points of measuring were checked by measurements with slide calliper (M). The values measuredwith slide calliper between the 2nd and 3rd thoracic vertebra, i.e. back fat thickness and muscle depth, were used to calculate the percentage of lean by a regression function for FOM instrument. Average lean percentage measured by the in vivo method was58.3 % for PI-105 and 59.86 % for SM-100. The respective values of lean percentage determined by post mortem methods, i.e. ZP method and the equation for FOM instrument, were 58.46 % and 59.11% in the whole set. Statistically significant
Název v anglickém jazyce
Prediction of lean content in pigs
Popis výsledku anglicky
The aim of the study was to compare differences that arise when the lean percentage is determined by in vivo and post mortem methods. The set consisted of data acquired on 255 pigs of original populations. The animals were measured a day before slaughterat live weight of 98 kg with PI-105 and SM-100 instruments according to a methodical procedure for determination of performance parameters. After slaughter the points of measuring were checked by measurements with slide calliper (M). The values measuredwith slide calliper between the 2nd and 3rd thoracic vertebra, i.e. back fat thickness and muscle depth, were used to calculate the percentage of lean by a regression function for FOM instrument. Average lean percentage measured by the in vivo method was58.3 % for PI-105 and 59.86 % for SM-100. The respective values of lean percentage determined by post mortem methods, i.e. ZP method and the equation for FOM instrument, were 58.46 % and 59.11% in the whole set. Statistically significant
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GG - Chov hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QC1041" target="_blank" >QC1041: Optimalizace odhadu podílu svaloviny při zkouškách vlastní užitkovosti v rámci stanovení plemenné hodnoty výchozích populací prasat.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2004
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
XXI Genetic Days
ISBN
83-89189-39-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
6
Název nakladatele
Agricultural University of Wroclaw
Místo vydání
Wroclaw
Místo konání akce
Wroclaw
Datum konání akce
1. 9. 2004
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—