Využití videoanalýzy pro stanovení zmasilosti jatečné partie boku u prasat
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F04%3A7787" target="_blank" >RIV/60460709:41210/04:7787 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Use of video-analysis in the determination of meatiness of the carcass belly in pigs
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of the work was to verify the possibility of using video-analysis for an objective determination of meatiness of the carcass belly in pigs. The belly part is one of the biggest parts of the carcass. Therefore it is necessary to know the exact composition of this part in terms of the meat: fat ratio. The work included a detailed dissection of 60 carcass belly in order to identify supporting indicators with a high informative value relating to the share of lean meat in the belly. In practice, thefollowing indicators may be used for the calculation of the share of lean meat in the belly: lean meat area (AM2) and total area of the belly (AT2) in the section between 10th and 11th ribs in mm2 and the weight of the belly (WEU) in kg: y = 30,41037334+ 0,59364437*(AM2/AT2) ? 2,29878959*WEU (r2 = 0,784). Additional indicators may be used for further specification of the estimate: lean meat area (AM3), total area of the belly (AT3) in mm2 between 7th and 8th ribs and the lean meat area
Název v anglickém jazyce
Use of video-analysis in the determination of meatiness of the carcass belly in pigs
Popis výsledku anglicky
The aim of the work was to verify the possibility of using video-analysis for an objective determination of meatiness of the carcass belly in pigs. The belly part is one of the biggest parts of the carcass. Therefore it is necessary to know the exact composition of this part in terms of the meat: fat ratio. The work included a detailed dissection of 60 carcass belly in order to identify supporting indicators with a high informative value relating to the share of lean meat in the belly. In practice, thefollowing indicators may be used for the calculation of the share of lean meat in the belly: lean meat area (AM2) and total area of the belly (AT2) in the section between 10th and 11th ribs in mm2 and the weight of the belly (WEU) in kg: y = 30,41037334+ 0,59364437*(AM2/AT2) ? 2,29878959*WEU (r2 = 0,784). Additional indicators may be used for further specification of the estimate: lean meat area (AM3), total area of the belly (AT3) in mm2 between 7th and 8th ribs and the lean meat area
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GG - Chov hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2004
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Book of Abstracts of the 55th Annual Meeting of the European Association for Animal Production
ISBN
9076998450
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
287-287
Název nakladatele
Bled, Slovenia
Místo vydání
Bled, Slovenia
Místo konání akce
Bled, Slovenia
Datum konání akce
5. 9. 2004
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—