Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Využití videoanalýzy pro stanovení zmasilosti jatečné partie boku u prasat

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F04%3A7787" target="_blank" >RIV/60460709:41210/04:7787 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Use of video-analysis in the determination of meatiness of the carcass belly in pigs

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of the work was to verify the possibility of using video-analysis for an objective determination of meatiness of the carcass belly in pigs. The belly part is one of the biggest parts of the carcass. Therefore it is necessary to know the exact composition of this part in terms of the meat: fat ratio. The work included a detailed dissection of 60 carcass belly in order to identify supporting indicators with a high informative value relating to the share of lean meat in the belly. In practice, thefollowing indicators may be used for the calculation of the share of lean meat in the belly: lean meat area (AM2) and total area of the belly (AT2) in the section between 10th and 11th ribs in mm2 and the weight of the belly (WEU) in kg: y = 30,41037334+ 0,59364437*(AM2/AT2) ? 2,29878959*WEU (r2 = 0,784). Additional indicators may be used for further specification of the estimate: lean meat area (AM3), total area of the belly (AT3) in mm2 between 7th and 8th ribs and the lean meat area

  • Název v anglickém jazyce

    Use of video-analysis in the determination of meatiness of the carcass belly in pigs

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the work was to verify the possibility of using video-analysis for an objective determination of meatiness of the carcass belly in pigs. The belly part is one of the biggest parts of the carcass. Therefore it is necessary to know the exact composition of this part in terms of the meat: fat ratio. The work included a detailed dissection of 60 carcass belly in order to identify supporting indicators with a high informative value relating to the share of lean meat in the belly. In practice, thefollowing indicators may be used for the calculation of the share of lean meat in the belly: lean meat area (AM2) and total area of the belly (AT2) in the section between 10th and 11th ribs in mm2 and the weight of the belly (WEU) in kg: y = 30,41037334+ 0,59364437*(AM2/AT2) ? 2,29878959*WEU (r2 = 0,784). Additional indicators may be used for further specification of the estimate: lean meat area (AM3), total area of the belly (AT3) in mm2 between 7th and 8th ribs and the lean meat area

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2004

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Book of Abstracts of the 55th Annual Meeting of the European Association for Animal Production

  • ISBN

    9076998450

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    287-287

  • Název nakladatele

    Bled, Slovenia

  • Místo vydání

    Bled, Slovenia

  • Místo konání akce

    Bled, Slovenia

  • Datum konání akce

    5. 9. 2004

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku