Kvalita ovsa a možnosti jeho využití pro bezlepkovou dietu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F04%3A8589" target="_blank" >RIV/60460709:41210/04:8589 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Kvalita ovsa a možnosti jeho využití pro bezlepkovou dietu
Popis výsledku v původním jazyce
Kvalita ovsa z hlediska možnosti jeho využití pro bezlepkovou dietu byla hodnocena na základě skladby bílkovin a imunologického hodnocení. Na základě výsledků lze konstatovat, že využití ovsa v bezlepkové dietě by bylo riskantní.
Název v anglickém jazyce
Quality of oats and possibilities of oat utilisation in gluten-free diet
Popis výsledku anglicky
Quality of oats from the view of possibilities of its utilisation in gluten-free diet was evaluated on the base of protein composition and immunological testing. On the base of results is possible to say, that oat utilisation in gluten-free diet could berisky.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2004
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Úroda
ISSN
0139-6013
e-ISSN
—
Svazek periodika
52
Číslo periodika v rámci svazku
4
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
30-31
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—