Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv hydratačních úprav na skladovatelnost semen zelenin

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F04%3A9424" target="_blank" >RIV/60460709:41210/04:9424 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Influence of Seed Hydration Treatment on Storability of Vegetable Seeds

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Vegetable seeds quality after hydration treatment was evaluated in this experiment. Two seed lots of radish, onion, carrot and spinach were treated by prehydration and by osmotic priming in PEG 6000 solution. The seed lots were dried back after treatmentand stored in plastic boxes in 20&#61616;C and -18&#61616;C for 0, 2, 6 and 12 month. After these periods seed germination, MTG and germination energy were tested. The storability of treated seeds is influenced by the method and duration of hydration. The prehydration method is better for radish, onion and spinach than osmotic priming. For carrot both methods give similar results. The storability of seeds after 12 month of storage varies in dependence on crops. Significant decrease of seed germinationand germination energy and increase of MGT were determined in radish seeds (the same for both ways of storage). In onion decrease of seed germination and germination energy appeared only after storage at 20&#186;C. Seed parameters of spin

  • Název v anglickém jazyce

    Influence of Seed Hydration Treatment on Storability of Vegetable Seeds

  • Popis výsledku anglicky

    Vegetable seeds quality after hydration treatment was evaluated in this experiment. Two seed lots of radish, onion, carrot and spinach were treated by prehydration and by osmotic priming in PEG 6000 solution. The seed lots were dried back after treatmentand stored in plastic boxes in 20&#61616;C and -18&#61616;C for 0, 2, 6 and 12 month. After these periods seed germination, MTG and germination energy were tested. The storability of treated seeds is influenced by the method and duration of hydration. The prehydration method is better for radish, onion and spinach than osmotic priming. For carrot both methods give similar results. The storability of seeds after 12 month of storage varies in dependence on crops. Significant decrease of seed germinationand germination energy and increase of MGT were determined in radish seeds (the same for both ways of storage). In onion decrease of seed germination and germination energy appeared only after storage at 20&#186;C. Seed parameters of spin

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GP521%2F02%2FD171" target="_blank" >GP521/02/D171: Vitalita a skladovatelnost semen některých druhů zelenin a možnosti jejich ovlivnění hydratačními úpravami</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2004

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sustain Life, Secure Survival II Conference proceedings

  • ISBN

    N

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    0-0

  • Název nakladatele

    ČZU v Praze

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    ČZU v Praze

  • Datum konání akce

    22. 9. 2004

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku