Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Skladovatelnost osiv zelenin upravených hydračními úpravami

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F05%3A10324" target="_blank" >RIV/60460709:41210/05:10324 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    THE STORAGE OF VEGETABLE SEED LOTS TREATED BY HYDRATION TREATMENT

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The storage of 4 vegetable crops after hydration treatment was evaluated. Two storage temperatures 20&#186;C and -18&#186;C were used. The storability of treated seeds is influenced by the method and duration of hydration. The prehydration method is better for radish, onion and spinach compared to osmotic priming. Medium durations of the treatment 6 or 9 hours have similar effect on seed parameters. Longer durations of treatment were used for carrot and both methods give similar results. The storabilityof seeds varies in dependence on crop and on the way of storage. Short-time storage (up to 6 months) of seed lots after hydration treatment does not have negative effect on seed parameters after storage. The differences between seed lots stored at different temperatures starts to occur after 12 months of storage in onion seed lots.

  • Název v anglickém jazyce

    THE STORAGE OF VEGETABLE SEED LOTS TREATED BY HYDRATION TREATMENT

  • Popis výsledku anglicky

    The storage of 4 vegetable crops after hydration treatment was evaluated. Two storage temperatures 20&#186;C and -18&#186;C were used. The storability of treated seeds is influenced by the method and duration of hydration. The prehydration method is better for radish, onion and spinach compared to osmotic priming. Medium durations of the treatment 6 or 9 hours have similar effect on seed parameters. Longer durations of treatment were used for carrot and both methods give similar results. The storabilityof seeds varies in dependence on crop and on the way of storage. Short-time storage (up to 6 months) of seed lots after hydration treatment does not have negative effect on seed parameters after storage. The differences between seed lots stored at different temperatures starts to occur after 12 months of storage in onion seed lots.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GP521%2F02%2FD171" target="_blank" >GP521/02/D171: Vitalita a skladovatelnost semen některých druhů zelenin a možnosti jejich ovlivnění hydratačními úpravami</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Scientia Agriculturae Bohemica

  • ISSN

    1211-3174

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    36

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    21-26

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus