SKLADOVATELNOST OSIV ZELENIN PO HYDRATAČNÍCH ÚPRAVÁCH
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F05%3A%23%23%2310326" target="_blank" >RIV/60460709:41210/05:###10326 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
SKLADOVATELNOST OSIV ZELENIN PO HYDRATAČNÍCH ÚPRAVÁCH
Popis výsledku v původním jazyce
Byla hodnocena skladovatelnost osiv 4 zeleninových druhů po hydratačních úpravách. Osiva byla upravena dvěma metodami: primingem a prahydrací a uskladněna ve dvou různých teplotních režimech. Skladovatelnost upravených semen je rozdílná podle plodiny a způspbu úpravy. delší trvání úprav ovlivňuje skladovatelnost upravených vzorků více negativně. Skladovatelnost je také ovlivněna teplotou, semenářské parametry ředkvičky a cibule poklesly více při 20 C než při -18 C. Mrkev po úpravách reagovala na uskladnění pouze málo, žádný pokles kvality nebyl ani u jednoho způsobu skladování patrný.
Název v anglickém jazyce
Vegetable seed storability after hydration treatment
Popis výsledku anglicky
The storability of 4 vegetable crops after hydration treatment was evaluated. Two storage temperatures 20ºC (room) and -18ºC (freezer) were used after two hydration method: prehydration and osmotic priming. The storability of treated seeds differs from crop and way of treatment. Longer durations of treatment influence the storability of treated samples more negatively. The storability is influenced by storage temperature too, seed parameters of radish and onion decreased more at 20ºC. Carrot seeds after hydration treatment had indifferent reaction on storage conditions, no decrease of quality was not detected after both ways of storage.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GC - Pěstování rostlin, osevní postupy
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/1G46058" target="_blank" >1G46058: Posílení konkurenceschopnosti pěstitelů brambor produkcí hlíz s vyšší spotřebitelskou jakostí</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Osivo a sadba 7
ISBN
80-213-1286-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
73-77
Název nakladatele
ČZU Praha, KRV
Místo vydání
ČZU Praha
Místo konání akce
ČZU Praha
Datum konání akce
10. 2. 2005
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—