Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

SKLADOVATELNOST OSIV ZELENIN PO HYDRATAČNÍCH ÚPRAVÁCH

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F05%3A%23%23%2310326" target="_blank" >RIV/60460709:41210/05:###10326 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    SKLADOVATELNOST OSIV ZELENIN PO HYDRATAČNÍCH ÚPRAVÁCH

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Byla hodnocena skladovatelnost osiv 4 zeleninových druhů po hydratačních úpravách. Osiva byla upravena dvěma metodami: primingem a prahydrací a uskladněna ve dvou různých teplotních režimech. Skladovatelnost upravených semen je rozdílná podle plodiny a způspbu úpravy. delší trvání úprav ovlivňuje skladovatelnost upravených vzorků více negativně. Skladovatelnost je také ovlivněna teplotou, semenářské parametry ředkvičky a cibule poklesly více při 20 C než při -18 C. Mrkev po úpravách reagovala na uskladnění pouze málo, žádný pokles kvality nebyl ani u jednoho způsobu skladování patrný.

  • Název v anglickém jazyce

    Vegetable seed storability after hydration treatment

  • Popis výsledku anglicky

    The storability of 4 vegetable crops after hydration treatment was evaluated. Two storage temperatures 20&#186;C (room) and -18&#186;C (freezer) were used after two hydration method: prehydration and osmotic priming. The storability of treated seeds differs from crop and way of treatment. Longer durations of treatment influence the storability of treated samples more negatively. The storability is influenced by storage temperature too, seed parameters of radish and onion decreased more at 20&#186;C. Carrot seeds after hydration treatment had indifferent reaction on storage conditions, no decrease of quality was not detected after both ways of storage.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/1G46058" target="_blank" >1G46058: Posílení konkurenceschopnosti pěstitelů brambor produkcí hlíz s vyšší spotřebitelskou jakostí</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Osivo a sadba 7

  • ISBN

    80-213-1286-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    73-77

  • Název nakladatele

    ČZU Praha, KRV

  • Místo vydání

    ČZU Praha

  • Místo konání akce

    ČZU Praha

  • Datum konání akce

    10. 2. 2005

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku