Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Obsah polyfenolických antioxidantů a fenolkarboxylových kyselin ve vybraných orgánech jakonu (Smallanthus sonchifolius (Poepp. et Andl.) H. Robinson)

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F04%3A9626" target="_blank" >RIV/60460709:41210/04:9626 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60460709:41610/04:9626

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Content of polyphenolic antioxidants and phenolcarboxylic acids in selected organs of yacon (Smallanthus sonchifolius (Poepp. et Andl.) H. Robinson)

  • Popis výsledku v původním jazyce

    acon [Smallanthus sonchifolius (Poepp. et Endl.) H. Robinson], a native Andean plant cultivated for its tubers and medicinal infusions from leaves, is very rich in phenolic components with strong antioxidant activities. The major phenolic components arechlorogenic acid, caffeic acid and ferulic acid, present both in the form of their esters and the free form. Total polyphenolics were estimated spectrophotometrically with Folin-Ciocalteau´s phenolic reagent in four parts of plant: tubers, rhizomes, stems and leaves. Rhizomes and leaves were observed to be the richest sources of polyphenolic antioxidants (42 200 and 13 700 mg.kg-1 DM, respectively). Polyphenol contents in different parts decreased in order rhizomes > leaves > stems > tubers. These results could evaluate the yacon tubers as a rich source of phenolic antioxidants in human nutrition as well as leaves as an active component in dietary supplements for the prevention of chronic diseases. Major phenolic acids determined using

  • Název v anglickém jazyce

    Content of polyphenolic antioxidants and phenolcarboxylic acids in selected organs of yacon (Smallanthus sonchifolius (Poepp. et Andl.) H. Robinson)

  • Popis výsledku anglicky

    acon [Smallanthus sonchifolius (Poepp. et Endl.) H. Robinson], a native Andean plant cultivated for its tubers and medicinal infusions from leaves, is very rich in phenolic components with strong antioxidant activities. The major phenolic components arechlorogenic acid, caffeic acid and ferulic acid, present both in the form of their esters and the free form. Total polyphenolics were estimated spectrophotometrically with Folin-Ciocalteau´s phenolic reagent in four parts of plant: tubers, rhizomes, stems and leaves. Rhizomes and leaves were observed to be the richest sources of polyphenolic antioxidants (42 200 and 13 700 mg.kg-1 DM, respectively). Polyphenol contents in different parts decreased in order rhizomes > leaves > stems > tubers. These results could evaluate the yacon tubers as a rich source of phenolic antioxidants in human nutrition as well as leaves as an active component in dietary supplements for the prevention of chronic diseases. Major phenolic acids determined using

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2004

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sustain Life - Secure Survival II Conference Papers

  • ISBN

    80-213-1197-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    0-0

  • Název nakladatele

    ČZU Praha

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    22. 9. 2004

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku