Celkové polyfenolické a hlavní flavonoidní antioxidanty v různých odrůdách cibule (Allium cepa L.)
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F04%3A9644" target="_blank" >RIV/60460709:41210/04:9644 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60460709:41210/04:6023
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Total polyphenol and main flavonoid antioxidants in different onion (Allium cepa L.) varieties
Popis výsledku v původním jazyce
In this study polyphenolic antioxidant compounds in three onion varieties (red - cv. Karmen, yellow - cv. Všetana and white - cv. Ala) regarding their total content and qualitative composition of flavonoid complex were studied. Also the effects of temperature and storage period during storage of onion were studied. The total content of polyphenols was estimated spectrophotometrically with Folin-Ciocalteau´s phenolic reagent and individual flavonoid components by HPLC method using Waters TM chromatographon Watrex 250x4 mm Sepharon SGX C18 7mm column with gradient elution. The highest amount of polyphenolic compounds was found in red variety Karmen (108,300 mg.kg-1 DM), the lowest amount in white variety Ala (26,445 mg.kg-1 DM), meanwhile the yellow variety Všetana had average content of total polyphenolic compounds 65,210 mg.kg-1 DM. An increase of total polyphenols during storage in red and yellow varieties was found, esp. during storage at laboratory temperature (22 0C). Among flavon
Název v anglickém jazyce
Total polyphenol and main flavonoid antioxidants in different onion (Allium cepa L.) varieties
Popis výsledku anglicky
In this study polyphenolic antioxidant compounds in three onion varieties (red - cv. Karmen, yellow - cv. Všetana and white - cv. Ala) regarding their total content and qualitative composition of flavonoid complex were studied. Also the effects of temperature and storage period during storage of onion were studied. The total content of polyphenols was estimated spectrophotometrically with Folin-Ciocalteau´s phenolic reagent and individual flavonoid components by HPLC method using Waters TM chromatographon Watrex 250x4 mm Sepharon SGX C18 7mm column with gradient elution. The highest amount of polyphenolic compounds was found in red variety Karmen (108,300 mg.kg-1 DM), the lowest amount in white variety Ala (26,445 mg.kg-1 DM), meanwhile the yellow variety Všetana had average content of total polyphenolic compounds 65,210 mg.kg-1 DM. An increase of total polyphenols during storage in red and yellow varieties was found, esp. during storage at laboratory temperature (22 0C). Among flavon
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GE - Šlechtění rostlin
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2004
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sustain Life - Secure Survival II Conference Papers
ISBN
80-213-1197-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
0-0
Název nakladatele
ČZU Praha
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
22. 9. 2004
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—