Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Celkové polyfenolické a hlavní flavonoidní antioxidanty v různých odrůdách cibule (Allium cepa L.)

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F04%3A9644" target="_blank" >RIV/60460709:41210/04:9644 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60460709:41210/04:6023

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Total polyphenol and main flavonoid antioxidants in different onion (Allium cepa L.) varieties

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In this study polyphenolic antioxidant compounds in three onion varieties (red - cv. Karmen, yellow - cv. Všetana and white - cv. Ala) regarding their total content and qualitative composition of flavonoid complex were studied. Also the effects of temperature and storage period during storage of onion were studied. The total content of polyphenols was estimated spectrophotometrically with Folin-Ciocalteau´s phenolic reagent and individual flavonoid components by HPLC method using Waters TM chromatographon Watrex 250x4 mm Sepharon SGX C18 7mm column with gradient elution. The highest amount of polyphenolic compounds was found in red variety Karmen (108,300 mg.kg-1 DM), the lowest amount in white variety Ala (26,445 mg.kg-1 DM), meanwhile the yellow variety Všetana had average content of total polyphenolic compounds 65,210 mg.kg-1 DM. An increase of total polyphenols during storage in red and yellow varieties was found, esp. during storage at laboratory temperature (22 0C). Among flavon

  • Název v anglickém jazyce

    Total polyphenol and main flavonoid antioxidants in different onion (Allium cepa L.) varieties

  • Popis výsledku anglicky

    In this study polyphenolic antioxidant compounds in three onion varieties (red - cv. Karmen, yellow - cv. Všetana and white - cv. Ala) regarding their total content and qualitative composition of flavonoid complex were studied. Also the effects of temperature and storage period during storage of onion were studied. The total content of polyphenols was estimated spectrophotometrically with Folin-Ciocalteau´s phenolic reagent and individual flavonoid components by HPLC method using Waters TM chromatographon Watrex 250x4 mm Sepharon SGX C18 7mm column with gradient elution. The highest amount of polyphenolic compounds was found in red variety Karmen (108,300 mg.kg-1 DM), the lowest amount in white variety Ala (26,445 mg.kg-1 DM), meanwhile the yellow variety Všetana had average content of total polyphenolic compounds 65,210 mg.kg-1 DM. An increase of total polyphenols during storage in red and yellow varieties was found, esp. during storage at laboratory temperature (22 0C). Among flavon

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GE - Šlechtění rostlin

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2004

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sustain Life - Secure Survival II Conference Papers

  • ISBN

    80-213-1197-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    0-0

  • Název nakladatele

    ČZU Praha

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    22. 9. 2004

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku