Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Některé faktory ovlivňující obsah vitamínu C u salátu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F05%3A11241" target="_blank" >RIV/60460709:41210/05:11241 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60460709:41210/05:13405 RIV/60460709:41310/05:11241

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Some factors influencing a content of the vitamin C in a lettuce

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The vitamin C belongs to the important contentual substances in all vegetables. The aim of this work was the study of some factors, which influence a content of the vitamin C in a lettuce (cultivars Bastile, Ballerina, Levistro). There was certify influence of a cultivar on a vitamin C content. In the all growing periods reached the highest values of the vitamin C content the Bastille cultivar (the spring 484 mg.kg-1, the summer 364 mg.kg-1, the autumn 392 mg.kg-1), after this followed the Levistro cultivar (the spring 262 mg.kg-1, the summer 180 mg.kg-1, the autumn 208 mg.kg-1) and last from these three choosen cultivars obtained the Ballerina cultivar (the spring 286 mg.kg-1, the summer 264 mg.kg-1, the autumn 242 mg.kg-1).There was certify the influence of the growing period on the vitamin C content.The comparison of the individual growing periods shows, that the highest content of the vitamin C was in the spring by all cultivars (the Bastille 484 mg.kg-1, the Ballerina 262 mg.kg-1,

  • Název v anglickém jazyce

    Some factors influencing a content of the vitamin C in a lettuce

  • Popis výsledku anglicky

    The vitamin C belongs to the important contentual substances in all vegetables. The aim of this work was the study of some factors, which influence a content of the vitamin C in a lettuce (cultivars Bastile, Ballerina, Levistro). There was certify influence of a cultivar on a vitamin C content. In the all growing periods reached the highest values of the vitamin C content the Bastille cultivar (the spring 484 mg.kg-1, the summer 364 mg.kg-1, the autumn 392 mg.kg-1), after this followed the Levistro cultivar (the spring 262 mg.kg-1, the summer 180 mg.kg-1, the autumn 208 mg.kg-1) and last from these three choosen cultivars obtained the Ballerina cultivar (the spring 286 mg.kg-1, the summer 264 mg.kg-1, the autumn 242 mg.kg-1).There was certify the influence of the growing period on the vitamin C content.The comparison of the individual growing periods shows, that the highest content of the vitamin C was in the spring by all cultivars (the Bastille 484 mg.kg-1, the Ballerina 262 mg.kg-1,

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    International conference VITAMINS 2005 TARGET NUTRITIONAL THERAPY

  • ISBN

    80-7194-748-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    75-75

  • Název nakladatele

    Univerzita Pardubice

  • Místo vydání

    Pardubice

  • Místo konání akce

    Pardubice

  • Datum konání akce

    14. 9. 2005

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku