Některé faktory ovlivňující obsah vitamínu C u salátu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F05%3A11241" target="_blank" >RIV/60460709:41210/05:11241 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60460709:41210/05:13405 RIV/60460709:41310/05:11241
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Some factors influencing a content of the vitamin C in a lettuce
Popis výsledku v původním jazyce
The vitamin C belongs to the important contentual substances in all vegetables. The aim of this work was the study of some factors, which influence a content of the vitamin C in a lettuce (cultivars Bastile, Ballerina, Levistro). There was certify influence of a cultivar on a vitamin C content. In the all growing periods reached the highest values of the vitamin C content the Bastille cultivar (the spring 484 mg.kg-1, the summer 364 mg.kg-1, the autumn 392 mg.kg-1), after this followed the Levistro cultivar (the spring 262 mg.kg-1, the summer 180 mg.kg-1, the autumn 208 mg.kg-1) and last from these three choosen cultivars obtained the Ballerina cultivar (the spring 286 mg.kg-1, the summer 264 mg.kg-1, the autumn 242 mg.kg-1).There was certify the influence of the growing period on the vitamin C content.The comparison of the individual growing periods shows, that the highest content of the vitamin C was in the spring by all cultivars (the Bastille 484 mg.kg-1, the Ballerina 262 mg.kg-1,
Název v anglickém jazyce
Some factors influencing a content of the vitamin C in a lettuce
Popis výsledku anglicky
The vitamin C belongs to the important contentual substances in all vegetables. The aim of this work was the study of some factors, which influence a content of the vitamin C in a lettuce (cultivars Bastile, Ballerina, Levistro). There was certify influence of a cultivar on a vitamin C content. In the all growing periods reached the highest values of the vitamin C content the Bastille cultivar (the spring 484 mg.kg-1, the summer 364 mg.kg-1, the autumn 392 mg.kg-1), after this followed the Levistro cultivar (the spring 262 mg.kg-1, the summer 180 mg.kg-1, the autumn 208 mg.kg-1) and last from these three choosen cultivars obtained the Ballerina cultivar (the spring 286 mg.kg-1, the summer 264 mg.kg-1, the autumn 242 mg.kg-1).There was certify the influence of the growing period on the vitamin C content.The comparison of the individual growing periods shows, that the highest content of the vitamin C was in the spring by all cultivars (the Bastille 484 mg.kg-1, the Ballerina 262 mg.kg-1,
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GC - Pěstování rostlin, osevní postupy
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
International conference VITAMINS 2005 TARGET NUTRITIONAL THERAPY
ISBN
80-7194-748-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
75-75
Název nakladatele
Univerzita Pardubice
Místo vydání
Pardubice
Místo konání akce
Pardubice
Datum konání akce
14. 9. 2005
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—