Monitoring obsahu kadmia u salátu, fenyklu sladkého a štěrbáku
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F06%3A14849" target="_blank" >RIV/60460709:41210/06:14849 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Monitoring obsahu kadmia u salátu, fenyklu sladkého a štěrbáku
Popis výsledku v původním jazyce
Byl testován obsah kadmia vu odrůd listového salátu v jarním, letním a pdzimním termínu, dále u odrůd fenyklu sladkého hlíznatého v letním a podzimním termínu pěstování a u štěrbáku zahradního v podzimním termínu pěstování. U salátů byla zjištěna nejvyšší hodnota obsahu kadmia u odrůdy Redin (0,0400 mg.kg-1). U fenyklu sladkého byl zjištěn nejvyšší obsah kadmia u odrůdy Precoce di Bologna v letním termínu (0,00191 mg.kg-1) a u endivie u odrůdy Markant (0,0122 mg.kg-1).
Název v anglickém jazyce
Monitoring of Cadmium Content in a Lettuce, a Sweet Fennel and a Endive
Popis výsledku anglicky
There was tested cadmium content at the lettuce cultivar assortment (grown in spring, summer and autumn termines), at the sweet fennel (grown in summer and autumn terms) and endive (grown in autumn term). From the lettuce cultivars was the highest valueof a cadmium content at the Redin cultivar (0,0400 mg.kg-1). Sweet fennel: The highest content of a cadmium was at the Precoce di Bologna cultivar in the spring growing period (0,00191 mg.kg-1). Endive: The highest content of a cadmium was at the Markantcultivar (0,0122 mg.kg-1).
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GC - Pěstování rostlin, osevní postupy
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Zborník prác z medzinárodnej vedeckej konferencie Bezpečnosť a kontrola potravín, II. diel.
ISBN
80-8069-682-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
400-403
Název nakladatele
SPU
Místo vydání
Nitra
Místo konání akce
Nitra
Datum konání akce
5. 4. 2006
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—