Zpeněžování jatečných prasat systémem SEUROP
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F05%3A11470" target="_blank" >RIV/60460709:41210/05:11470 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60460709:41110/05:11470
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Zpeněžování jatečných prasat systémem SEUROP
Popis výsledku v původním jazyce
Až do roku 2001 se v ČR provádělo zpeněžování jatečných prasat jedním ze tří způsobů, tj.napevno v živém, napevno v mase a od roku 1993 také na základě podílu svaloviny v jatečně upraveném těle. Tyto nejednotné a málo objektivní způsoby klasifikace bylyod 1. dubna 2001 nahrazeny novým systémem klasifikace vepřových půlek - SEUROP.
Název v anglickém jazyce
Realization of slaughter pigs systems SEUROP
Popis výsledku anglicky
During the application of SEUROP System in farming business the influence of pigs slaughter weight on the classification into business classes was tested. It was confirmed that with increasing slaughter weight the share of lean decreases. On the basis ofthis assessment the optimal slaughter weight for slaughter pigs was suggested. Due to significant differences in the structure of slaughter pig bodies, the slaughter half?s were sorted in order to make a group with an approximately equal share of lean.This unification of the final product helps to a better financial evaluation of slaughter bodies and to their more effective utilization in processing industry and business activities. It brings a harmonization of beef producer?s and relative subject?s interests. The introduction of this classification system into practice provides objective bases for the determination of costs. In this way, the quality of slaughter pig, not just heir weight is paid. The data about the meatiness are then
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GA - Zemědělská ekonomie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/GP525%2F02%2FD172" target="_blank" >GP525/02/D172: Aplikace fuzzy logiky pro hodnocení potravin</a><br>
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Agromagazín
ISSN
1214-0643
e-ISSN
—
Svazek periodika
6
Číslo periodika v rámci svazku
8
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
60-62
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—