Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Zpeněžování jatečných prasat systémem SEUROP

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F05%3A11470" target="_blank" >RIV/60460709:41210/05:11470 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60460709:41110/05:11470

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Zpeněžování jatečných prasat systémem SEUROP

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Až do roku 2001 se v ČR provádělo zpeněžování jatečných prasat jedním ze tří způsobů, tj.napevno v živém, napevno v mase a od roku 1993 také na základě podílu svaloviny v jatečně upraveném těle. Tyto nejednotné a málo objektivní způsoby klasifikace bylyod 1. dubna 2001 nahrazeny novým systémem klasifikace vepřových půlek - SEUROP.

  • Název v anglickém jazyce

    Realization of slaughter pigs systems SEUROP

  • Popis výsledku anglicky

    During the application of SEUROP System in farming business the influence of pigs slaughter weight on the classification into business classes was tested. It was confirmed that with increasing slaughter weight the share of lean decreases. On the basis ofthis assessment the optimal slaughter weight for slaughter pigs was suggested. Due to significant differences in the structure of slaughter pig bodies, the slaughter half?s were sorted in order to make a group with an approximately equal share of lean.This unification of the final product helps to a better financial evaluation of slaughter bodies and to their more effective utilization in processing industry and business activities. It brings a harmonization of beef producer?s and relative subject?s interests. The introduction of this classification system into practice provides objective bases for the determination of costs. In this way, the quality of slaughter pig, not just heir weight is paid. The data about the meatiness are then

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GA - Zemědělská ekonomie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GP525%2F02%2FD172" target="_blank" >GP525/02/D172: Aplikace fuzzy logiky pro hodnocení potravin</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Agromagazín

  • ISSN

    1214-0643

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    6

  • Číslo periodika v rámci svazku

    8

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    60-62

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus