Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The charakteristic of the carcass composition changes in relation to live weight in barrows and gilts

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F12%3A56543" target="_blank" >RIV/60460709:41210/12:56543 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The charakteristic of the carcass composition changes in relation to live weight in barrows and gilts

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of the study was to evaluate the effect of sex and slaughter weight on the carcass composition in barrows and gilts of the Dan-Bred genotype. The test used the total amount of 144 pigs, all within the weight range of 25-114 kg of live weight. Inorder to determinate the weight and carcass part proportions a slaughter dissection was carried out following the termination of the experiment. Subsequently the influence of sex and body weight on pig carcasses composition was evaluated. For the purposes of describing the influence of sex and slaughter weight on the weight and carcass parts proportions regression equations were created. Our study detected significant differences in the body composition of gilts and barrows. The final results show thatgilts are on average meatier and less fatty than barrows. Gilts have a higher lean meat share in individual carcass parts as well as lower fat share than barrows. The study also found an important relationship between the live weight and

  • Název v anglickém jazyce

    The charakteristic of the carcass composition changes in relation to live weight in barrows and gilts

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the study was to evaluate the effect of sex and slaughter weight on the carcass composition in barrows and gilts of the Dan-Bred genotype. The test used the total amount of 144 pigs, all within the weight range of 25-114 kg of live weight. Inorder to determinate the weight and carcass part proportions a slaughter dissection was carried out following the termination of the experiment. Subsequently the influence of sex and body weight on pig carcasses composition was evaluated. For the purposes of describing the influence of sex and slaughter weight on the weight and carcass parts proportions regression equations were created. Our study detected significant differences in the body composition of gilts and barrows. The final results show thatgilts are on average meatier and less fatty than barrows. Gilts have a higher lean meat share in individual carcass parts as well as lower fat share than barrows. The study also found an important relationship between the live weight and

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Research in Pig Breeding - Výzkum v chovu prasat

  • ISSN

    1802-7547

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    6

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    NL - Nizozemsko

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    10-14

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus