Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The influence of slaughter weight and sex on the muscle fibers formation in pigs

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F12%3A55919" target="_blank" >RIV/60460709:41210/12:55919 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The influence of slaughter weight and sex on the muscle fibers formation in pigs

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Muscle fiber characteristics can vary considerably in different muscle types depending on their function. There are many factors influencing the muscle fiber characteristics, such as the age, breed, hormones, sex, etc. The aim of this study is to assessthe effects of slaughter weight and sex on the muscle fibers characteristics in pigs. The study included a total amount of 216 pigs. After their slaughter the slaughter weight, lean meat share and the following muscle fibers characteristics were determined: the area, diameter, perimeter and circularity. All animals were divided into 3 groups (W1, W2, W3) according to their slaughter weight. The groups were characterised based on the carcass weight as W1 = 75.0kg, W2 = 87.4kg and W3 = 99.4 kg. The observed lean meat share was higher in the gilts than in the barrows and this difference increased with increasing carcass weight. Regarding the muscle fiber characteristics, in both barrows and gilts the monitored parameters (area, diameter, p

  • Název v anglickém jazyce

    The influence of slaughter weight and sex on the muscle fibers formation in pigs

  • Popis výsledku anglicky

    Muscle fiber characteristics can vary considerably in different muscle types depending on their function. There are many factors influencing the muscle fiber characteristics, such as the age, breed, hormones, sex, etc. The aim of this study is to assessthe effects of slaughter weight and sex on the muscle fibers characteristics in pigs. The study included a total amount of 216 pigs. After their slaughter the slaughter weight, lean meat share and the following muscle fibers characteristics were determined: the area, diameter, perimeter and circularity. All animals were divided into 3 groups (W1, W2, W3) according to their slaughter weight. The groups were characterised based on the carcass weight as W1 = 75.0kg, W2 = 87.4kg and W3 = 99.4 kg. The observed lean meat share was higher in the gilts than in the barrows and this difference increased with increasing carcass weight. Regarding the muscle fiber characteristics, in both barrows and gilts the monitored parameters (area, diameter, p

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Research in Pig Breeding - Výzkum v chovu prasat

  • ISSN

    1802-7547

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    6

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    NL - Nizozemsko

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    17-19

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus