Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv řízené výživy na kvantitativní a kvalitativní ukazatele vepřového masa

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F11%3A52733" target="_blank" >RIV/60460709:41210/11:52733 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv řízené výživy na kvantitativní a kvalitativní ukazatele vepřového masa

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Práce se zabývá vlivem rozdílné úrovně výživy na kvalitu vepřového masa. V testu bylo zahrnuto 72 prasat, oddělených dle pohlaví (36 vepříků+ 36 prasniček, kterým během třech fází byla míchána krmná směs s různým podílem komponent. Zvířata byla rozdělenado dvou skupin. První skupina byla krmena ad-libitně, u druhé skupiny proběhla restrikce od 80 kg u vepříků i prasniček. Z dosažených výsledků vyplývá vliv výživy na plochu MLLT, průměr svalových vláken, obvod, kruhovitost a podíl různých typů svalovýchvláken. Úroveň výživy také významně ovlivnila zmasilost prasat. Na barvu masa má vliv i technika výživy.

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of controlled nutrition on quantitative and qualitative indicators of pork

  • Popis výsledku anglicky

    The work is about the effect of different nutrition levels on meat quality in pigs. The test included 72 sex balanced pigs (36 barrows +36 gilts) and was divided into 3 phases, during which animals were fed by feeding mixtures with a different componentsshare. The animals were divided into two groups, one of which was fed ad-lib, and the second from 80 kg of live weight a restricted, both barrows and gilts. From obtained results it is evident that the nutrition affects MLLT area, muscle fibers diameter, perimeter, circularity and different muscle fiber types share. Level of nutrition also significantly affects the meatness of pigs. The food technique also affects the meat color.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Research in Pig Breeding - Výzkum v chovu prasat

  • ISSN

    1802-7547

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    5

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    NL - Nizozemsko

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    1-4

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus