Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The effects of different nutrient composition in the feed on the muscle fibers typology in pigs

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F13%3A62592" target="_blank" >RIV/60460709:41210/13:62592 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The effects of different nutrient composition in the feed on the muscle fibers typology in pigs

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The study deals with the effects of different levels of crude protein in the feed on the muscle fibers typology in pigs. The test included 72 hybrid animals (barrows and gilts) of the Dx(LWDxL) genotype. The pigs were fattened ad-libitum in three feedingphases. All animals were divided into 3 groups according to the crude protein (CP) level intake. In order to monitor the quantitative (number) and qualitative (area, diameter) parameters of the muscle fibers, there were muscle samples taken from the musculus longissimus lumborum et thoracis (MLLT) muscle following the animals' slaughter. The study showed that pigs with the highest amount of rapeseed meal level in their diet showed the smallest (P<0.01) slow oxidative muscle I type fibers area (2 292 ?m2). Furthermore, the highest (P<0.001) percentage of the type I muscle fibers (16 %) and their number/1 mm2 (31.0) were observed in the same group. The results show that different crude protein levels in the pig diet can affect their musc

  • Název v anglickém jazyce

    The effects of different nutrient composition in the feed on the muscle fibers typology in pigs

  • Popis výsledku anglicky

    The study deals with the effects of different levels of crude protein in the feed on the muscle fibers typology in pigs. The test included 72 hybrid animals (barrows and gilts) of the Dx(LWDxL) genotype. The pigs were fattened ad-libitum in three feedingphases. All animals were divided into 3 groups according to the crude protein (CP) level intake. In order to monitor the quantitative (number) and qualitative (area, diameter) parameters of the muscle fibers, there were muscle samples taken from the musculus longissimus lumborum et thoracis (MLLT) muscle following the animals' slaughter. The study showed that pigs with the highest amount of rapeseed meal level in their diet showed the smallest (P<0.01) slow oxidative muscle I type fibers area (2 292 ?m2). Furthermore, the highest (P<0.001) percentage of the type I muscle fibers (16 %) and their number/1 mm2 (31.0) were observed in the same group. The results show that different crude protein levels in the pig diet can affect their musc

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Research in Pig Breeding - Výzkum v chovu prasat

  • ISSN

    1802-7547

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    7

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    NL - Nizozemsko

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    7-11

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus