Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Quantification of different contents of rapeseed meal in the ration on muscle fber characteristics in pigs

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F12%3A55932" target="_blank" >RIV/60460709:41210/12:55932 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Quantification of different contents of rapeseed meal in the ration on muscle fber characteristics in pigs

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The study deals with the influence of different extracted rapeseed meal (ERM) levels in the diet of pigs on the share of individual muscle fiber types and their characteristics in pork. The experiment included the standard test from 22 to115 kg live weight. The animals were divided into 3 study groups according to the amount of extracted rapeseed meal (EMR) in their diet. All the animals were fed ad libitum with the use of complete feeding mixtures (CFM) according to the nutrient standards. The feedingprocess consisted of 3 phases (22-35, 36-65, 66-115kg) with a continuous transition according to body weight. The first, second and third group of pigs were fed with respect to their body weight phase by CFM containing 3-5- 8.1, 5-12-17 and 4-8-14% of ERM. For monitoring quantitative (number) and qualitative (area, diameter) parameters of the muscle fibers the samples from the musculus longissimus lumborum et thoracis (MLLT) were taken. From the final obtained results it is obvious that

  • Název v anglickém jazyce

    Quantification of different contents of rapeseed meal in the ration on muscle fber characteristics in pigs

  • Popis výsledku anglicky

    The study deals with the influence of different extracted rapeseed meal (ERM) levels in the diet of pigs on the share of individual muscle fiber types and their characteristics in pork. The experiment included the standard test from 22 to115 kg live weight. The animals were divided into 3 study groups according to the amount of extracted rapeseed meal (EMR) in their diet. All the animals were fed ad libitum with the use of complete feeding mixtures (CFM) according to the nutrient standards. The feedingprocess consisted of 3 phases (22-35, 36-65, 66-115kg) with a continuous transition according to body weight. The first, second and third group of pigs were fed with respect to their body weight phase by CFM containing 3-5- 8.1, 5-12-17 and 4-8-14% of ERM. For monitoring quantitative (number) and qualitative (area, diameter) parameters of the muscle fibers the samples from the musculus longissimus lumborum et thoracis (MLLT) were taken. From the final obtained results it is obvious that

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Research in Pig Breeding - Výzkum v chovu prasat

  • ISSN

    1802-7547

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    6

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    NL - Nizozemsko

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    9-12

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus