Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The effect of addition of rapeseed meal on the quality of pork meat and fat

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F12%3A56548" target="_blank" >RIV/60460709:41210/12:56548 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The effect of addition of rapeseed meal on the quality of pork meat and fat

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study was to evaluate the effect of rapeseed meal addition on the selected physical characteristics of pig meat and fat quality. Seventy-two pigs (DanBred)x(CLWxCL) were divided into two experimental groups according to their received diet. The control group was fed with a complete feed mixture (CFM) without rapeseed meal addition, while the experimental group was fed with diet containing different amount of rapeseed meal (A1 = 5.0; A2 = 7.0 and CDP = 12.43%) during different stages of the fattening period. The addition of rapeseed meal to the diet significantly decreased the following parameters: loin colour - lightness L* (control group = 56.26 vs. experimental group = 51.58; P = 0.001), yellowness b* (control group = 10.62 vs. experimental group = 8.90; P = 0.003) and backfat tenderness (control group = 68.53 N vs. experimental group = 51.26 N; P = 0.015). In addition, rapeseed meal in the diet significantly increased the values of pH in ham (control group = 6.35 vs.

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of addition of rapeseed meal on the quality of pork meat and fat

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to evaluate the effect of rapeseed meal addition on the selected physical characteristics of pig meat and fat quality. Seventy-two pigs (DanBred)x(CLWxCL) were divided into two experimental groups according to their received diet. The control group was fed with a complete feed mixture (CFM) without rapeseed meal addition, while the experimental group was fed with diet containing different amount of rapeseed meal (A1 = 5.0; A2 = 7.0 and CDP = 12.43%) during different stages of the fattening period. The addition of rapeseed meal to the diet significantly decreased the following parameters: loin colour - lightness L* (control group = 56.26 vs. experimental group = 51.58; P = 0.001), yellowness b* (control group = 10.62 vs. experimental group = 8.90; P = 0.003) and backfat tenderness (control group = 68.53 N vs. experimental group = 51.26 N; P = 0.015). In addition, rapeseed meal in the diet significantly increased the values of pH in ham (control group = 6.35 vs.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Research in Pig Breeding - Výzkum v chovu prasat

  • ISSN

    1802-7547

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    6

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    NL - Nizozemsko

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    52-54

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus