Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Enazymatická aktivita mléčně kvašených výrobků, obsahujících bifidobakterie.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F05%3A12529" target="_blank" >RIV/60460709:41210/05:12529 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Enzymatic activity in fermented milk products containing bifidobacteria.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus and Bifidobacterium animalis strains were tested for &#945;-galactosidase, &#946;-galactosidase and &#945;-glucosidase activities. Commercially available yoghurts with bifidobacteriawere also tested. While bifidobacteria produced all enzymes afore mentioned, lactobacilli and streptococci exhibited only &#946;-galactosidase activity. In yoghurts, only &#946;-galactosidase was detected, while practically no &#945;-galactosidase and only in one product little &#945;-glucosidase activities were exhibited. It could be concluded that the consumption of bifidobacteria via yoghurt has probably no effect on the digestion of saccharides in the gut.

  • Název v anglickém jazyce

    Enzymatic activity in fermented milk products containing bifidobacteria.

  • Popis výsledku anglicky

    Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus and Bifidobacterium animalis strains were tested for &#945;-galactosidase, &#946;-galactosidase and &#945;-glucosidase activities. Commercially available yoghurts with bifidobacteriawere also tested. While bifidobacteria produced all enzymes afore mentioned, lactobacilli and streptococci exhibited only &#946;-galactosidase activity. In yoghurts, only &#946;-galactosidase was detected, while practically no &#945;-galactosidase and only in one product little &#945;-glucosidase activities were exhibited. It could be concluded that the consumption of bifidobacteria via yoghurt has probably no effect on the digestion of saccharides in the gut.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GD523%2F03%2FH076" target="_blank" >GD523/03/H076: Zvýšení metodologické úrovně a teoretického vzdělání studentů akreditovaného DSP 4103V Zootechnika - perspektivního stud. oboru obecná zootechnika</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Food Sciences

  • ISSN

    1212-1800

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    6

  • Číslo periodika v rámci svazku

    23

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    224-229

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus