Sledování mikrobiální kvality fermentovaných výrobků
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F05%3A12963" target="_blank" >RIV/60460709:41210/05:12963 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Monitoring of microbial quality of fermented whole meat products
Popis výsledku v původním jazyce
Fermented whole meat products and dried meats belong to the category of uncooked meat products. Their durability and health safety is achieved either by fermentation and drying or solely by drying. Followingly, the production requires from producer to follow high hygienic standards. The microbial contamination of products can be suppressed by application of principles of good production praxis (HACCP), its risk may be however never negated. High propagation of microorganisms results in changes of organoleptic properties of the product. Hence, it is important to prevent growth of microorganisms by proper preserving operations. Following parameters were monitored: total count of microorganisms, number of coliforms and Escherichia coli, count of mesophilic sporulating anaerobes, Staphylococcus aureus, Salmonella, Listeria monocytogenes, E. coli O 157:H7.
Název v anglickém jazyce
Monitoring of microbial quality of fermented whole meat products
Popis výsledku anglicky
Fermented whole meat products and dried meats belong to the category of uncooked meat products. Their durability and health safety is achieved either by fermentation and drying or solely by drying. Followingly, the production requires from producer to follow high hygienic standards. The microbial contamination of products can be suppressed by application of principles of good production praxis (HACCP), its risk may be however never negated. High propagation of microorganisms results in changes of organoleptic properties of the product. Hence, it is important to prevent growth of microorganisms by proper preserving operations. Following parameters were monitored: total count of microorganisms, number of coliforms and Escherichia coli, count of mesophilic sporulating anaerobes, Staphylococcus aureus, Salmonella, Listeria monocytogenes, E. coli O 157:H7.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Chemické listy
ISSN
0009-2770
e-ISSN
—
Svazek periodika
99
Číslo periodika v rámci svazku
14
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
342-344
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—