Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv podmínek lokality pěstování, odrůdy a hnojení na obsah polyfenolů v hlízách brambor

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F06%3A14567" target="_blank" >RIV/60460709:41210/06:14567 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The effect of site conditions, variety and fertilization on the content of polyphenols in potato tubers

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In precise field trials in the CR in the years 2004 and 2005 the effect of site conditions, yellow- and red-fleshed varieties and fertilization on the content of total polyphenols (TP) in potato tubers was investigated. From four localities in both yearssignificantly the highest TP content (by 5.7 to 13.4 % higher than in other localities) on the locality Stachy was determined, which we ascribe to apparently lower temperatures in the vegetation period in this locality of high altitude. In purple fleshValfi variety a higher TP content by 52 to 153 % in average of both years in comparison to yellow flesh varieties was recorded. In the frame of the grouping of eight yellow flesh varieties Karin variety had the highest TP content and showed a significantincrease in comparison to Agria, Saturna and Asterix varieties by 67, 60 and 37 %. TP content was not demonstrably affected by fertilization with mineral fertilizers, but we recorded a tendency to less TP content (by 3 to 9.9 %) in the v

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of site conditions, variety and fertilization on the content of polyphenols in potato tubers

  • Popis výsledku anglicky

    In precise field trials in the CR in the years 2004 and 2005 the effect of site conditions, yellow- and red-fleshed varieties and fertilization on the content of total polyphenols (TP) in potato tubers was investigated. From four localities in both yearssignificantly the highest TP content (by 5.7 to 13.4 % higher than in other localities) on the locality Stachy was determined, which we ascribe to apparently lower temperatures in the vegetation period in this locality of high altitude. In purple fleshValfi variety a higher TP content by 52 to 153 % in average of both years in comparison to yellow flesh varieties was recorded. In the frame of the grouping of eight yellow flesh varieties Karin variety had the highest TP content and showed a significantincrease in comparison to Agria, Saturna and Asterix varieties by 67, 60 and 37 %. TP content was not demonstrably affected by fertilization with mineral fertilizers, but we recorded a tendency to less TP content (by 3 to 9.9 %) in the v

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Plant, Soil and Environment

  • ISSN

    1214-1178

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    52

  • Číslo periodika v rámci svazku

    9

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    407-412

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus