Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effect of natural and growing conditions on the content of phenolics in potatoes with different flesh colour

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F10%3A19421" target="_blank" >RIV/60460709:41210/10:19421 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60460709:41210/10:19450

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of natural and growing conditions on the content of phenolics in potatoes with different flesh colour

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In precise field trials in the Czech Republic from 2004-2008 the impact of location conditions, varieties with yellow, purple and red flesh and mineral fertilization on the content of total polyphenols (TP) and chlorogenic acid was investigated. The highest TP contents were characterized by two locations with extreme climatic conditions in the four experimental locations and those under stress due to low temperatures in the vegetation period at the mountainous area Stachy (5.89 mg TP/g DM) and drought stress in the warm lowland location with a light sandy soil Přerov nad Labem (5.81 mg TP/g DM). The five-year experiment with the purple-fleshed Valfi variety (13.29 mg TP/g DM) reached 2.46 to 3.18 times higher content of TP in comparison with eight yellow-fleshed varieties. The yellow-fleshed Karin variety (5.39 mg TP/g DM) was outperformed TP content of other yellow-fleshed varieties of 3.1 to 29.1%. In another experiment conclusive differences between the eight varieties with purple a

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of natural and growing conditions on the content of phenolics in potatoes with different flesh colour

  • Popis výsledku anglicky

    In precise field trials in the Czech Republic from 2004-2008 the impact of location conditions, varieties with yellow, purple and red flesh and mineral fertilization on the content of total polyphenols (TP) and chlorogenic acid was investigated. The highest TP contents were characterized by two locations with extreme climatic conditions in the four experimental locations and those under stress due to low temperatures in the vegetation period at the mountainous area Stachy (5.89 mg TP/g DM) and drought stress in the warm lowland location with a light sandy soil Přerov nad Labem (5.81 mg TP/g DM). The five-year experiment with the purple-fleshed Valfi variety (13.29 mg TP/g DM) reached 2.46 to 3.18 times higher content of TP in comparison with eight yellow-fleshed varieties. The yellow-fleshed Karin variety (5.39 mg TP/g DM) was outperformed TP content of other yellow-fleshed varieties of 3.1 to 29.1%. In another experiment conclusive differences between the eight varieties with purple a

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Plant, Soil and Environment

  • ISSN

    1214-1178

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    56

  • Číslo periodika v rámci svazku

    8

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    000283065200002

  • EID výsledku v databázi Scopus