Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Chemické složení silice ze semen Nigella arvensis L. a stanovení její antimikrobiální aktivity

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F06%3A14967" target="_blank" >RIV/60460709:41210/06:14967 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60460709:41610/06:14967

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Chemical composition of essential oil from the seeds of Nigella arvensis L. and assessment of its antimicrobial activity

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The essential oil from Nigella arvensis L. was obtained by hydrodistillation, yielding 0.42% of oil on dry weight basis. The GC and GC-MS analyses showed the presence of 69 components, predominantly monoterpenes. The major constituents were carvacrol methyl ether (26.4%), beta-pinene (21.4%), n-undecane (13.2%), and alpha-pinene (5.7%). The oil did not exhibit antimicrobial activity when tested by microdilution method.

  • Název v anglickém jazyce

    Chemical composition of essential oil from the seeds of Nigella arvensis L. and assessment of its antimicrobial activity

  • Popis výsledku anglicky

    The essential oil from Nigella arvensis L. was obtained by hydrodistillation, yielding 0.42% of oil on dry weight basis. The GC and GC-MS analyses showed the presence of 69 components, predominantly monoterpenes. The major constituents were carvacrol methyl ether (26.4%), beta-pinene (21.4%), n-undecane (13.2%), and alpha-pinene (5.7%). The oil did not exhibit antimicrobial activity when tested by microdilution method.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Flavour and Fragrance Journal

  • ISSN

    0882-5734

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    21

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    713-717

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus