Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Fenolické sloučeniny a antioxidační aktivita vín během vinifikačního procesu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F06%3A15467" target="_blank" >RIV/60460709:41210/06:15467 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Phenolics and antioxidant activity of wines during the winemaking process

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Changes in the content of total polyphenols (TP) and antioxidant antiradical activity (AAA) affected by grape variety, wine-growing area and winemaking process in five white and four red varieties from three wine areas of Czech Republic (harvest 2004) were studied. Significant differences in TP among varieties were found. Analysis of variance showed statistically high differences among red and white wines and growing areas. Wines differed significantly in TP content and AAA increased significantly during wine making process. Statistically significant differences in AAA values were found among growing areas, wines and varieties. Significant positive correlations between TP and AAA were determined. Copyright ? 2006 IFAC

  • Název v anglickém jazyce

    Phenolics and antioxidant activity of wines during the winemaking process

  • Popis výsledku anglicky

    Changes in the content of total polyphenols (TP) and antioxidant antiradical activity (AAA) affected by grape variety, wine-growing area and winemaking process in five white and four red varieties from three wine areas of Czech Republic (harvest 2004) were studied. Significant differences in TP among varieties were found. Analysis of variance showed statistically high differences among red and white wines and growing areas. Wines differed significantly in TP content and AAA increased significantly during wine making process. Statistically significant differences in AAA values were found among growing areas, wines and varieties. Significant positive correlations between TP and AAA were determined. Copyright ? 2006 IFAC

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Bornimer Agrartechnische Berichte

  • ISSN

    0947-7314

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    14

  • Číslo periodika v rámci svazku

    55

  • Stát vydavatele periodika

    DE - Spolková republika Německo

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    161-168

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus