Fenolické sloučeniny a antioxidační aktivita vín během vinifikačního procesu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F06%3A15467" target="_blank" >RIV/60460709:41210/06:15467 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Phenolics and antioxidant activity of wines during the winemaking process
Popis výsledku v původním jazyce
Changes in the content of total polyphenols (TP) and antioxidant antiradical activity (AAA) affected by grape variety, wine-growing area and winemaking process in five white and four red varieties from three wine areas of Czech Republic (harvest 2004) were studied. Significant differences in TP among varieties were found. Analysis of variance showed statistically high differences among red and white wines and growing areas. Wines differed significantly in TP content and AAA increased significantly during wine making process. Statistically significant differences in AAA values were found among growing areas, wines and varieties. Significant positive correlations between TP and AAA were determined. Copyright ? 2006 IFAC
Název v anglickém jazyce
Phenolics and antioxidant activity of wines during the winemaking process
Popis výsledku anglicky
Changes in the content of total polyphenols (TP) and antioxidant antiradical activity (AAA) affected by grape variety, wine-growing area and winemaking process in five white and four red varieties from three wine areas of Czech Republic (harvest 2004) were studied. Significant differences in TP among varieties were found. Analysis of variance showed statistically high differences among red and white wines and growing areas. Wines differed significantly in TP content and AAA increased significantly during wine making process. Statistically significant differences in AAA values were found among growing areas, wines and varieties. Significant positive correlations between TP and AAA were determined. Copyright ? 2006 IFAC
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Bornimer Agrartechnische Berichte
ISSN
0947-7314
e-ISSN
—
Svazek periodika
14
Číslo periodika v rámci svazku
55
Stát vydavatele periodika
DE - Spolková republika Německo
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
161-168
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—