Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Krmný účinek pšenice (Triticum aestivum) pěstované ekologicky a konvečně

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F06%3A16447" target="_blank" >RIV/60460709:41210/06:16447 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Feed quality of wheat (Triticum aestivum) from ecological and conventional farming

  • Popis výsledku v původním jazyce

    We performed a study in which wheat cv. Estica, cultivated under similar conditions in two farming systems: ecological and conventional, was evaluated by the means of feed value and nutrient content. The experiment was conducted on rats, which were fed by both conventional (EstC) and ecologically (EstE) grown wheat. Feed quality was evaluated by growth- and balance experiments. Content of essential nutrients of tested grains were on similar levels, except for the fibre (44 g/kg for EstC and 33 g/kg forEstE), which was considered as significant nutritive factor, participating on its feeding value. The crude protein was 128 g/kg for EstC vs. 103 g/kg for EstE and the brutto energy values were more or less similar for both samples (16.9 KJ/kg for EstC and 16.4 kJ/kg for EstE). It has been determined that the biosynthesis of significant nutritive proteins in the grain depends on factors that are related to the way of cultivation. All parameters measured except the biological value (54.3 f

  • Název v anglickém jazyce

    Feed quality of wheat (Triticum aestivum) from ecological and conventional farming

  • Popis výsledku anglicky

    We performed a study in which wheat cv. Estica, cultivated under similar conditions in two farming systems: ecological and conventional, was evaluated by the means of feed value and nutrient content. The experiment was conducted on rats, which were fed by both conventional (EstC) and ecologically (EstE) grown wheat. Feed quality was evaluated by growth- and balance experiments. Content of essential nutrients of tested grains were on similar levels, except for the fibre (44 g/kg for EstC and 33 g/kg forEstE), which was considered as significant nutritive factor, participating on its feeding value. The crude protein was 128 g/kg for EstC vs. 103 g/kg for EstE and the brutto energy values were more or less similar for both samples (16.9 KJ/kg for EstC and 16.4 kJ/kg for EstE). It has been determined that the biosynthesis of significant nutritive proteins in the grain depends on factors that are related to the way of cultivation. All parameters measured except the biological value (54.3 f

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Book of Abstract of the 57th Annual Meeting of the European Association for Animal Production

  • ISBN

    90-8686-003-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    167-167

  • Název nakladatele

    Wageningen Academic Publishers

  • Místo vydání

    Wageningen

  • Místo konání akce

    Antalya

  • Datum konání akce

    17. 9. 2006

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku