Effect of the share of meat and of the sex on selected quantitative and qualitative indices of the carcass value.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F06%3A16503" target="_blank" >RIV/60460709:41210/06:16503 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Efekt podílu masa a pohlaví na vybrané kvantitativní a kvalitativní ukazatele jatečné hodnoty
Popis výsledku v původním jazyce
The objective of the work was to determine the influence of the attained share of meat and of sex on selected quantitative and qualitative indices of the carcass value. 116 pcs of abattoir swine of the following genotypes were included into the experiment: (CLWsxPN) x (CLWmxCL), PIC x (CLWmxCL), (HxPN) x (CLWmxCL) and line 38 x (CLWmxCL). The pigs were divided according to the grading criteria ? ?share of lean meat" into 3 groups, it is 60.0 % and more, 55.0 ? 59.9 % and 50.0 ? 54.9 % of lean muscle. The right abattoir half was cut into individual ?meat parts"- leg, roast meat, shoulder, neck and side. From the main meaty parts (MMP) the samples were withdrawn, homogenized and further subjected to the chemical analysis for of the determination of the content of intramuscular fat (IMF).
Název v anglickém jazyce
Efekt podílu masa a pohlaví na vybrané kvantitativní a kvalitativní ukazatele jatečné hodnoty
Popis výsledku anglicky
The objective of the work was to determine the influence of the attained share of meat and of sex on selected quantitative and qualitative indices of the carcass value. 116 pcs of abattoir swine of the following genotypes were included into the experiment: (CLWsxPN) x (CLWmxCL), PIC x (CLWmxCL), (HxPN) x (CLWmxCL) and line 38 x (CLWmxCL). The pigs were divided according to the grading criteria ? ?share of lean meat" into 3 groups, it is 60.0 % and more, 55.0 ? 59.9 % and 50.0 ? 54.9 % of lean muscle. The right abattoir half was cut into individual ?meat parts"- leg, roast meat, shoulder, neck and side. From the main meaty parts (MMP) the samples were withdrawn, homogenized and further subjected to the chemical analysis for of the determination of the content of intramuscular fat (IMF).
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GG - Chov hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Book of Abstracts of the 57th Annual Meeting of the European Association for Animal Production
ISBN
1382-6077
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
236-236
Název nakladatele
EAAP, Antalya, Turkey
Místo vydání
EAAP, Antalya, Turkey
Místo konání akce
EAAP, Antalya, Turkey
Datum konání akce
17. 9. 2006
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—