Vliv podílu masa a pohlaví na vybrané kvantitativní ukazatele jatečné hodnoty
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F07%3A22488" target="_blank" >RIV/60460709:41210/07:22488 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Influence of the share of meat and of the sex on chosen quantitative traits in hybrid pigs
Popis výsledku v původním jazyce
The objective of the work was to determine the influence of the attained share of meat and of sex on chosen quantitative traits in hybrid pigs. 117 (58 barrows and 59 gilts) pcs of abattoir swine of the following genotypes were included into the experiment: (CLWs x PN) x (CLWm x CL), (H x PN) x (CLWm x CL), (D x PN) x (CLWm x CL) and firm product PIC x (CLWm x CL). The pigs were divided according to the grading criteria ? ?share of lean meat" into 3 groups, it is 60.0 % and more, 55.0 ? 59.9 % and 50.0? 54.9 % of lean meat. The right carcass half was cut into individual ?meat parts"- ham, loin, shoulder and neck. From the results of the measuring it is resulting, that the highest weight and proportion of MMP ? meat (23.9 kg and 54.98 %), weight and proportion of head, hocks and trotters (5.2 kg and 12.01 %), MLLT area (5296 mm2), weight/proportion of ham, loin, shoulder and neck (10.2, 6.1, 4.6 and 2.9 kg/23.46, 14.06, 10.72 and 6.72 %) is shown by the pigs, which have had the lean me
Název v anglickém jazyce
Influence of the share of meat and of the sex on chosen quantitative traits in hybrid pigs
Popis výsledku anglicky
The objective of the work was to determine the influence of the attained share of meat and of sex on chosen quantitative traits in hybrid pigs. 117 (58 barrows and 59 gilts) pcs of abattoir swine of the following genotypes were included into the experiment: (CLWs x PN) x (CLWm x CL), (H x PN) x (CLWm x CL), (D x PN) x (CLWm x CL) and firm product PIC x (CLWm x CL). The pigs were divided according to the grading criteria ? ?share of lean meat" into 3 groups, it is 60.0 % and more, 55.0 ? 59.9 % and 50.0? 54.9 % of lean meat. The right carcass half was cut into individual ?meat parts"- ham, loin, shoulder and neck. From the results of the measuring it is resulting, that the highest weight and proportion of MMP ? meat (23.9 kg and 54.98 %), weight and proportion of head, hocks and trotters (5.2 kg and 12.01 %), MLLT area (5296 mm2), weight/proportion of ham, loin, shoulder and neck (10.2, 6.1, 4.6 and 2.9 kg/23.46, 14.06, 10.72 and 6.72 %) is shown by the pigs, which have had the lean me
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GG - Chov hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QG60045" target="_blank" >QG60045: Zlepšování produkčních znaků u prasat s využitím metod molekulární genetiky.</a><br>
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Scientia Agriculturae Bohemica
ISSN
1211-3174
e-ISSN
—
Svazek periodika
4
Číslo periodika v rámci svazku
38
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
186-190
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—