Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv podílu masa a pohlaví na vybrané kvantitativní ukazatele jatečné hodnoty

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F07%3A22488" target="_blank" >RIV/60460709:41210/07:22488 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Influence of the share of meat and of the sex on chosen quantitative traits in hybrid pigs

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The objective of the work was to determine the influence of the attained share of meat and of sex on chosen quantitative traits in hybrid pigs. 117 (58 barrows and 59 gilts) pcs of abattoir swine of the following genotypes were included into the experiment: (CLWs x PN) x (CLWm x CL), (H x PN) x (CLWm x CL), (D x PN) x (CLWm x CL) and firm product PIC x (CLWm x CL). The pigs were divided according to the grading criteria ? ?share of lean meat" into 3 groups, it is 60.0 % and more, 55.0 ? 59.9 % and 50.0? 54.9 % of lean meat. The right carcass half was cut into individual ?meat parts"- ham, loin, shoulder and neck. From the results of the measuring it is resulting, that the highest weight and proportion of MMP ? meat (23.9 kg and 54.98 %), weight and proportion of head, hocks and trotters (5.2 kg and 12.01 %), MLLT area (5296 mm2), weight/proportion of ham, loin, shoulder and neck (10.2, 6.1, 4.6 and 2.9 kg/23.46, 14.06, 10.72 and 6.72 %) is shown by the pigs, which have had the lean me

  • Název v anglickém jazyce

    Influence of the share of meat and of the sex on chosen quantitative traits in hybrid pigs

  • Popis výsledku anglicky

    The objective of the work was to determine the influence of the attained share of meat and of sex on chosen quantitative traits in hybrid pigs. 117 (58 barrows and 59 gilts) pcs of abattoir swine of the following genotypes were included into the experiment: (CLWs x PN) x (CLWm x CL), (H x PN) x (CLWm x CL), (D x PN) x (CLWm x CL) and firm product PIC x (CLWm x CL). The pigs were divided according to the grading criteria ? ?share of lean meat" into 3 groups, it is 60.0 % and more, 55.0 ? 59.9 % and 50.0? 54.9 % of lean meat. The right carcass half was cut into individual ?meat parts"- ham, loin, shoulder and neck. From the results of the measuring it is resulting, that the highest weight and proportion of MMP ? meat (23.9 kg and 54.98 %), weight and proportion of head, hocks and trotters (5.2 kg and 12.01 %), MLLT area (5296 mm2), weight/proportion of ham, loin, shoulder and neck (10.2, 6.1, 4.6 and 2.9 kg/23.46, 14.06, 10.72 and 6.72 %) is shown by the pigs, which have had the lean me

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QG60045" target="_blank" >QG60045: Zlepšování produkčních znaků u prasat s využitím metod molekulární genetiky.</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Scientia Agriculturae Bohemica

  • ISSN

    1211-3174

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    4

  • Číslo periodika v rámci svazku

    38

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    186-190

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus