Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The change of carcass value in Prestice Black-Pied pig

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F13%3A43885596" target="_blank" >RIV/60076658:12220/13:43885596 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The change of carcass value in Prestice Black-Pied pig

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Prestice Black-Pied pig (PBP) is an original Czech breed, which has been bred as animal genetic resource since 1992. Until the year 1992 this breed was used in maternity position in the hybridization programme for final hybrids production. There are onlya few literary sources focussed on the carcass value of this breed. For example KLUSÁČEK et al. (1991) mentioned in PBP pigs at 100 kg slaughter weight share of meat parts 47.24%, weight of ham 6.86 kg, share of ham 18.18% and loin eye area 3 737 mm2. Backfat thickness was measured at three locations ? 33.2 mm, 23.6 mm, 22.1 mm and average backfat thickness was 26.3 mm. KOLÁŘ and PAVLÍK (1989) found out the average slaughter weight 99.07 kg, share of meat parts 46.01%, share of ham 17.82%, loin eye area 3 644 mm2 and average backfat thickness 27.4 mm. At 110 kg slaughter weight PAVLÍK (1991) measured the lean meat content 41.21%, average backfat thickness 45.00 mm and loin eye area 3 503 mm2. PULKRÁBEK et al. (1994) mention lean meat c

  • Název v anglickém jazyce

    The change of carcass value in Prestice Black-Pied pig

  • Popis výsledku anglicky

    Prestice Black-Pied pig (PBP) is an original Czech breed, which has been bred as animal genetic resource since 1992. Until the year 1992 this breed was used in maternity position in the hybridization programme for final hybrids production. There are onlya few literary sources focussed on the carcass value of this breed. For example KLUSÁČEK et al. (1991) mentioned in PBP pigs at 100 kg slaughter weight share of meat parts 47.24%, weight of ham 6.86 kg, share of ham 18.18% and loin eye area 3 737 mm2. Backfat thickness was measured at three locations ? 33.2 mm, 23.6 mm, 22.1 mm and average backfat thickness was 26.3 mm. KOLÁŘ and PAVLÍK (1989) found out the average slaughter weight 99.07 kg, share of meat parts 46.01%, share of ham 17.82%, loin eye area 3 644 mm2 and average backfat thickness 27.4 mm. At 110 kg slaughter weight PAVLÍK (1991) measured the lean meat content 41.21%, average backfat thickness 45.00 mm and loin eye area 3 503 mm2. PULKRÁBEK et al. (1994) mention lean meat c

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1210253" target="_blank" >QJ1210253: Využití metod molekulární genetiky jako nástroje pro efektivní plemenářskou práci v malé populaci prasat.</a><br>

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Workshop Research in Pig Breeding

  • ISBN

    978-80-7403-114-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    28

  • Název nakladatele

    Výzkumný ústav živočišné výroby

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Vrbice

  • Datum konání akce

    10. 10. 2013

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku