The change of carcass value in Prestice Black-Pied pig
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F13%3A43885596" target="_blank" >RIV/60076658:12220/13:43885596 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The change of carcass value in Prestice Black-Pied pig
Popis výsledku v původním jazyce
Prestice Black-Pied pig (PBP) is an original Czech breed, which has been bred as animal genetic resource since 1992. Until the year 1992 this breed was used in maternity position in the hybridization programme for final hybrids production. There are onlya few literary sources focussed on the carcass value of this breed. For example KLUSÁČEK et al. (1991) mentioned in PBP pigs at 100 kg slaughter weight share of meat parts 47.24%, weight of ham 6.86 kg, share of ham 18.18% and loin eye area 3 737 mm2. Backfat thickness was measured at three locations ? 33.2 mm, 23.6 mm, 22.1 mm and average backfat thickness was 26.3 mm. KOLÁŘ and PAVLÍK (1989) found out the average slaughter weight 99.07 kg, share of meat parts 46.01%, share of ham 17.82%, loin eye area 3 644 mm2 and average backfat thickness 27.4 mm. At 110 kg slaughter weight PAVLÍK (1991) measured the lean meat content 41.21%, average backfat thickness 45.00 mm and loin eye area 3 503 mm2. PULKRÁBEK et al. (1994) mention lean meat c
Název v anglickém jazyce
The change of carcass value in Prestice Black-Pied pig
Popis výsledku anglicky
Prestice Black-Pied pig (PBP) is an original Czech breed, which has been bred as animal genetic resource since 1992. Until the year 1992 this breed was used in maternity position in the hybridization programme for final hybrids production. There are onlya few literary sources focussed on the carcass value of this breed. For example KLUSÁČEK et al. (1991) mentioned in PBP pigs at 100 kg slaughter weight share of meat parts 47.24%, weight of ham 6.86 kg, share of ham 18.18% and loin eye area 3 737 mm2. Backfat thickness was measured at three locations ? 33.2 mm, 23.6 mm, 22.1 mm and average backfat thickness was 26.3 mm. KOLÁŘ and PAVLÍK (1989) found out the average slaughter weight 99.07 kg, share of meat parts 46.01%, share of ham 17.82%, loin eye area 3 644 mm2 and average backfat thickness 27.4 mm. At 110 kg slaughter weight PAVLÍK (1991) measured the lean meat content 41.21%, average backfat thickness 45.00 mm and loin eye area 3 503 mm2. PULKRÁBEK et al. (1994) mention lean meat c
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GG - Chov hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1210253" target="_blank" >QJ1210253: Využití metod molekulární genetiky jako nástroje pro efektivní plemenářskou práci v malé populaci prasat.</a><br>
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Workshop Research in Pig Breeding
ISBN
978-80-7403-114-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
28
Název nakladatele
Výzkumný ústav živočišné výroby
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Vrbice
Datum konání akce
10. 10. 2013
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—