Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv hmotnosti a pohlaví na osah intramuskulárního tuku

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F08%3A26931" target="_blank" >RIV/60460709:41210/08:26931 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of weight and sex on intramuscular fat amounts

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The objective of this study was to examine the influence of weight and sex on fat amounts in relation to the formation of selected carcass cuts in final hybrid pigs commonly kept in the Czech Republic. During the experiment 123 hybrid pigs of various genotypes were tested. The pigs were slaughtered at an average weight of 120.4 kg and dissected in detail. The tested pigs were divided into 5 weight categories, while the tissue composition of ham, joint, shoulder and neck was monitored with emphasis on the assessment of IMF content. A decrease in the lean meat proportion was shown, as well as an increasing fat proportion with increasing weight: for the joint the difference was 4.19%, for the ham 3.9%, shoulder 3.0%, and neck 2.31%. With increasing weight, a moderate increase in intramuscular fat occurred, whereas the differences between group 1 and 5 were: 1.68% for the ham, 0.58% (shoulder), 0.4% (joint) and 0.37% (neck). Concerning the influence of sex, barrows had statistically insign

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of weight and sex on intramuscular fat amounts

  • Popis výsledku anglicky

    The objective of this study was to examine the influence of weight and sex on fat amounts in relation to the formation of selected carcass cuts in final hybrid pigs commonly kept in the Czech Republic. During the experiment 123 hybrid pigs of various genotypes were tested. The pigs were slaughtered at an average weight of 120.4 kg and dissected in detail. The tested pigs were divided into 5 weight categories, while the tissue composition of ham, joint, shoulder and neck was monitored with emphasis on the assessment of IMF content. A decrease in the lean meat proportion was shown, as well as an increasing fat proportion with increasing weight: for the joint the difference was 4.19%, for the ham 3.9%, shoulder 3.0%, and neck 2.31%. With increasing weight, a moderate increase in intramuscular fat occurred, whereas the differences between group 1 and 5 were: 1.68% for the ham, 0.58% (shoulder), 0.4% (joint) and 0.37% (neck). Concerning the influence of sex, barrows had statistically insign

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QG60045" target="_blank" >QG60045: Zlepšování produkčních znaků u prasat s využitím metod molekulární genetiky.</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Animal Science

  • ISSN

    1212-1819

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    53

  • Číslo periodika v rámci svazku

    12

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    12

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus