The effect of the sex on chemical composition in pork meat
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F09%3A31227" target="_blank" >RIV/60460709:41210/09:31227 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The effect of the sex on chemical composition in pork meat
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of this study was to evaluate the effect of sex on chemical composition and amino acid content in pig meat of the main meat parts (MMP) in pigs carcasses. The total of 120 finishing hybrid pigs commonly used in the Czech Republic were fattened inthe test station according to test station method. After finishing the test all right half-carcasses were dissected onto individual carcass parts. Lean meat samples were taken from the carcass parts as neck (musculus serratus ventralis), ham (musculus semimembranosus), loin (musculus longissimus lumborum et thoracis) and shoulder (musculus cleidocephalicus). The representative ones were homogenized for chemical analyses to determine water, intramuscular fat (IMF), crude protein (CP), ash and selected amino acids (AA) content. From the obtained results of measuring it stands to reson that barrows achieved lower water content values in the neck, ham and shoulder than gilts. Different values were assessed in the IMF content of MMP, when t
Název v anglickém jazyce
The effect of the sex on chemical composition in pork meat
Popis výsledku anglicky
The aim of this study was to evaluate the effect of sex on chemical composition and amino acid content in pig meat of the main meat parts (MMP) in pigs carcasses. The total of 120 finishing hybrid pigs commonly used in the Czech Republic were fattened inthe test station according to test station method. After finishing the test all right half-carcasses were dissected onto individual carcass parts. Lean meat samples were taken from the carcass parts as neck (musculus serratus ventralis), ham (musculus semimembranosus), loin (musculus longissimus lumborum et thoracis) and shoulder (musculus cleidocephalicus). The representative ones were homogenized for chemical analyses to determine water, intramuscular fat (IMF), crude protein (CP), ash and selected amino acids (AA) content. From the obtained results of measuring it stands to reson that barrows achieved lower water content values in the neck, ham and shoulder than gilts. Different values were assessed in the IMF content of MMP, when t
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GG - Chov hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QG60045" target="_blank" >QG60045: Zlepšování produkčních znaků u prasat s využitím metod molekulární genetiky.</a><br>
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Research in Pig Breeding - Výzkum v chovu prasat
ISSN
1802-7547
e-ISSN
—
Svazek periodika
3
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
NL - Nizozemsko
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—