Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The effect of the sex on chemical composition in pork meat

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F09%3A31227" target="_blank" >RIV/60460709:41210/09:31227 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The effect of the sex on chemical composition in pork meat

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study was to evaluate the effect of sex on chemical composition and amino acid content in pig meat of the main meat parts (MMP) in pigs carcasses. The total of 120 finishing hybrid pigs commonly used in the Czech Republic were fattened inthe test station according to test station method. After finishing the test all right half-carcasses were dissected onto individual carcass parts. Lean meat samples were taken from the carcass parts as neck (musculus serratus ventralis), ham (musculus semimembranosus), loin (musculus longissimus lumborum et thoracis) and shoulder (musculus cleidocephalicus). The representative ones were homogenized for chemical analyses to determine water, intramuscular fat (IMF), crude protein (CP), ash and selected amino acids (AA) content. From the obtained results of measuring it stands to reson that barrows achieved lower water content values in the neck, ham and shoulder than gilts. Different values were assessed in the IMF content of MMP, when t

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of the sex on chemical composition in pork meat

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to evaluate the effect of sex on chemical composition and amino acid content in pig meat of the main meat parts (MMP) in pigs carcasses. The total of 120 finishing hybrid pigs commonly used in the Czech Republic were fattened inthe test station according to test station method. After finishing the test all right half-carcasses were dissected onto individual carcass parts. Lean meat samples were taken from the carcass parts as neck (musculus serratus ventralis), ham (musculus semimembranosus), loin (musculus longissimus lumborum et thoracis) and shoulder (musculus cleidocephalicus). The representative ones were homogenized for chemical analyses to determine water, intramuscular fat (IMF), crude protein (CP), ash and selected amino acids (AA) content. From the obtained results of measuring it stands to reson that barrows achieved lower water content values in the neck, ham and shoulder than gilts. Different values were assessed in the IMF content of MMP, when t

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QG60045" target="_blank" >QG60045: Zlepšování produkčních znaků u prasat s využitím metod molekulární genetiky.</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Research in Pig Breeding - Výzkum v chovu prasat

  • ISSN

    1802-7547

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    3

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    NL - Nizozemsko

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus