Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effect of lean meat proportion and gender on amino acid content in pork

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F13%3A62774" target="_blank" >RIV/60460709:41210/13:62774 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of lean meat proportion and gender on amino acid content in pork

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this research was to evaluate the effect of lean meat proportion and gender on amino acid content in carcass parts loin and ham. A total of 116 finishing hybrid pigs commonly used in the Czech Republic were fattened. The pigs were divided into6 groups according to three lean meat proportion criterion (more than 60.0%, 55.0 ? 59.9% and 50.0 ? 54.9%) and according to gender (barrows and gilts). The amino acids in the carcass part musculus longissimus lumborum et thoracis (MLLT) expect nonessential amino acid proline were not influenced by lean meat proportion and gender. Higher (P < 0.05) share of proline in MLLT had gilts with lean meat proportion 55.0 ? 59.9% contrary to barrows with same lean meat proportion. Significantly (P < 0.05) the highest values of amino acids threonine (7.15%), phenylalanine (1.88%) and serine (6.28%) were detected in the carcass portion musculus semimembranosus (MS) in gilts with lean meat proportion more than 60.0% contrary to gilts from other tw

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of lean meat proportion and gender on amino acid content in pork

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this research was to evaluate the effect of lean meat proportion and gender on amino acid content in carcass parts loin and ham. A total of 116 finishing hybrid pigs commonly used in the Czech Republic were fattened. The pigs were divided into6 groups according to three lean meat proportion criterion (more than 60.0%, 55.0 ? 59.9% and 50.0 ? 54.9%) and according to gender (barrows and gilts). The amino acids in the carcass part musculus longissimus lumborum et thoracis (MLLT) expect nonessential amino acid proline were not influenced by lean meat proportion and gender. Higher (P < 0.05) share of proline in MLLT had gilts with lean meat proportion 55.0 ? 59.9% contrary to barrows with same lean meat proportion. Significantly (P < 0.05) the highest values of amino acids threonine (7.15%), phenylalanine (1.88%) and serine (6.28%) were detected in the carcass portion musculus semimembranosus (MS) in gilts with lean meat proportion more than 60.0% contrary to gilts from other tw

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Research in Pig Breeding - Výzkum v chovu prasat

  • ISSN

    1802-7547

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    7

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    NL - Nizozemsko

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    12-14

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus