Variabilita aminokyselinové skladby proteinu zrna u rozdílných typů pšenice seté.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F06%3A17124" target="_blank" >RIV/60460709:41210/06:17124 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/00027006:_____/06:1601
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Variabilita aminokyselinové skladby proteinu zrna u rozdílných typů pšenice seté.
Popis výsledku v původním jazyce
Podle získaných poznatků nelze pro krmné účely využívat pšenic rozdělených podle potravinářského dělení. Jednotlivé odrůdy pšenic se svým zastoupením aminokyselin značně liší. Proto je nutné srovnávat jednotlivé odrůdy a nové kultivary podle předpokladůnutriční kvality, která se dá predikovat podle zastoupení limitujících aminokyselin. Pro objektivní zhodnocení nutriční hodnoty však doporučujeme kontrolu v přímých biologických pokusech.
Název v anglickém jazyce
Variability of aminoacids composition in protein of grains in different type of wheat sown.
Popis výsledku anglicky
Aims of our work was find out at concrete wheat sown varieties to what degree influence amino-acid constitution variety, general content of protein in the grain, if you like year of cultivation. We are watching general content of crude protein, general content of lysine, substitution of lysine in the crude protein and substitution of lysine in amount of amino-acids. From ascertained results it is possible make out, do you general content of crude protein affected general amount of lysine. However no affected portion of lysine from crude protein not even portion of lysine from amount of amino-acids. With increasing values of crude protein escalate content of lysine, but his share of crude protein and share from amount of amino-acid decline. Year of cultivation notably partook in on content of protein in the grain. Lysine was chose like indicator of nutritive values. His substitution in contain of protein no one case escalate oneself in correlation with upping content of protein wheat gr
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/1G57065" target="_blank" >1G57065: Specifikace vlastností a znaků zrna pšenice seté a jejich vazeb ke krmné jakosti se zaměřením na efektivitu výživy monogastrů.</a><br>
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Výživa zvířat 2006 - proteiny
ISBN
80-7157-954-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
104-107
Název nakladatele
MZLU v Brně
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
MZLU v Brně
Datum konání akce
8. 6. 2006
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—