Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Variabilita aminokyselinové skladby proteinu zrna u rozdílných typů pšenice seté.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F06%3A17124" target="_blank" >RIV/60460709:41210/06:17124 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00027006:_____/06:1601

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Variabilita aminokyselinové skladby proteinu zrna u rozdílných typů pšenice seté.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Podle získaných poznatků nelze pro krmné účely využívat pšenic rozdělených podle potravinářského dělení. Jednotlivé odrůdy pšenic se svým zastoupením aminokyselin značně liší. Proto je nutné srovnávat jednotlivé odrůdy a nové kultivary podle předpokladůnutriční kvality, která se dá predikovat podle zastoupení limitujících aminokyselin. Pro objektivní zhodnocení nutriční hodnoty však doporučujeme kontrolu v přímých biologických pokusech.

  • Název v anglickém jazyce

    Variability of aminoacids composition in protein of grains in different type of wheat sown.

  • Popis výsledku anglicky

    Aims of our work was find out at concrete wheat sown varieties to what degree influence amino-acid constitution variety, general content of protein in the grain, if you like year of cultivation. We are watching general content of crude protein, general content of lysine, substitution of lysine in the crude protein and substitution of lysine in amount of amino-acids. From ascertained results it is possible make out, do you general content of crude protein affected general amount of lysine. However no affected portion of lysine from crude protein not even portion of lysine from amount of amino-acids. With increasing values of crude protein escalate content of lysine, but his share of crude protein and share from amount of amino-acid decline. Year of cultivation notably partook in on content of protein in the grain. Lysine was chose like indicator of nutritive values. His substitution in contain of protein no one case escalate oneself in correlation with upping content of protein wheat gr

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/1G57065" target="_blank" >1G57065: Specifikace vlastností a znaků zrna pšenice seté a jejich vazeb ke krmné jakosti se zaměřením na efektivitu výživy monogastrů.</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Výživa zvířat 2006 - proteiny

  • ISBN

    80-7157-954-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    104-107

  • Název nakladatele

    MZLU v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    MZLU v Brně

  • Datum konání akce

    8. 6. 2006

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku