Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Purinové látky v potravinách

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F07%3A21315" target="_blank" >RIV/60460709:41210/07:21315 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Purinové látky v potravinách

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Zvýšený příjem potravin bohatých na purinové látky, adenin, guanin, hypoxanthin a xanthin může vést k vyššímu riziku výskytu hyperurikemie a s ní spojených projevů dnavé artritidy. Článek se zabývá otázkou purinových látek v metabolismu, vlivy ostatníchsložek potravy na jejich vstřebávání, otázkou obsahu purinových látek v sójovém proteinu a mykoproteinu, a pochutinách, čaji a kávě.

  • Název v anglickém jazyce

    Purine compounds in foods

  • Popis výsledku anglicky

    Higher intake of foods rich in purine compounds, adenine, guanine, hypoxanthine and xanthine may lead to increasing risc of hyperuricemia and related symptoms of gouty arthritis. This article reviews the current literature on purine metabolism, influenceof other dietary constituents on their intake, the issue of purine levels in soybean protein and myco-protein as well as in stimulants, tea and coffee.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Potravinářská Revue

  • ISSN

    1801-9102

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    4

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    20-24

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus