Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Chicken muscle fibres characteristics and meat quality: a review

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F09%3A30503" target="_blank" >RIV/60460709:41210/09:30503 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Chicken muscle fibres characteristics and meat quality: a review

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This review endeavours to bring together recent advances in our understanding of muscle fibre relevant to broiler chicken. The physical and biochemical characteristics of muscle fibres can be conveniently defined under three distinct but overlapping categories: fibre number, fibre size and fibre type. In poultry meat production, it has been shown that muscle fibre properties play a key role in meat quantity and quality. Current knowledge indicates that muscle fibre type has a significant role in modulating growth and meat quality. Muscle fibre characteristics are variable and can be influenced by many factors. Muscle fibre size and type can be modified by numerous internal and external factors, such as breed, sex, postnatal nutrition. In addition, histochemical and biochemical characteristics of live chickens can be used to predict meat quality and then applied in selection programs to improve and control meat quality. The correlated responses of growth and meat quality traits to this

  • Název v anglickém jazyce

    Chicken muscle fibres characteristics and meat quality: a review

  • Popis výsledku anglicky

    This review endeavours to bring together recent advances in our understanding of muscle fibre relevant to broiler chicken. The physical and biochemical characteristics of muscle fibres can be conveniently defined under three distinct but overlapping categories: fibre number, fibre size and fibre type. In poultry meat production, it has been shown that muscle fibre properties play a key role in meat quantity and quality. Current knowledge indicates that muscle fibre type has a significant role in modulating growth and meat quality. Muscle fibre characteristics are variable and can be influenced by many factors. Muscle fibre size and type can be modified by numerous internal and external factors, such as breed, sex, postnatal nutrition. In addition, histochemical and biochemical characteristics of live chickens can be used to predict meat quality and then applied in selection programs to improve and control meat quality. The correlated responses of growth and meat quality traits to this

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Scientia Agriculturae Bohemica

  • ISSN

    1211-3174

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    40

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus