Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Recent advances in the role of feed restriction in poultry productivity: part II – carcass characteristics, meat quality, muscle fibre properties, and breast meat myopathies

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F22%3AN0000130" target="_blank" >RIV/60460709:41210/22:N0000130 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://doi.org/10.1080/00439339.2022.2121674" target="_blank" >https://doi.org/10.1080/00439339.2022.2121674</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1080/00439339.2022.2121674" target="_blank" >10.1080/00439339.2022.2121674</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Recent advances in the role of feed restriction in poultry productivity: part II – carcass characteristics, meat quality, muscle fibre properties, and breast meat myopathies

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Feed restriction strategies are classified into quantitative FR and qualitative FR. Application of early FR might be involved in decreasing carcase fat content and modifying carcase composition depending on FR severity, FR duration, strain, gender, and feed distribution during the rearing period. The FR might be involved in modifying meat chemical composition and meat quality characteristics by controlling the morphological and biochemical properties of muscle fibres. Posthatch FR plays a vital role in determining satellite cell activity and consequently muscle growth and development as well as the intermuscular fat deposition, which in turn is associated with fat lean ratio in breast meat. Interestingly, FR is a successful and safe tool to minimise the occurrence and severity of myopathies in breast muscle. The purpose of this review is to present the recent knowledge concerning the benefits of FR on carcase characteristics, meat quality traits, muscle fibres properties, muscle growth and development, and occurrence and severity of myopathies in poultry.

  • Název v anglickém jazyce

    Recent advances in the role of feed restriction in poultry productivity: part II – carcass characteristics, meat quality, muscle fibre properties, and breast meat myopathies

  • Popis výsledku anglicky

    Feed restriction strategies are classified into quantitative FR and qualitative FR. Application of early FR might be involved in decreasing carcase fat content and modifying carcase composition depending on FR severity, FR duration, strain, gender, and feed distribution during the rearing period. The FR might be involved in modifying meat chemical composition and meat quality characteristics by controlling the morphological and biochemical properties of muscle fibres. Posthatch FR plays a vital role in determining satellite cell activity and consequently muscle growth and development as well as the intermuscular fat deposition, which in turn is associated with fat lean ratio in breast meat. Interestingly, FR is a successful and safe tool to minimise the occurrence and severity of myopathies in breast muscle. The purpose of this review is to present the recent knowledge concerning the benefits of FR on carcase characteristics, meat quality traits, muscle fibres properties, muscle growth and development, and occurrence and severity of myopathies in poultry.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2022

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Worlds Poultry Science Journal

  • ISSN

    1743-4777

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    78

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    17

  • Strana od-do

    989-1005

  • Kód UT WoS článku

    000858166700001

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85139120601