Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The potential role of feed restriction on productivity, carcass composition, meat quality, and muscle fibre properties of growing rabbits: A Review

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F22%3A91884" target="_blank" >RIV/60460709:41210/22:91884 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://doi.org/10.1016/j.meatsci.2022.108845" target="_blank" >https://doi.org/10.1016/j.meatsci.2022.108845</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.meatsci.2022.108845" target="_blank" >10.1016/j.meatsci.2022.108845</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The potential role of feed restriction on productivity, carcass composition, meat quality, and muscle fibre properties of growing rabbits: A Review

  • Popis výsledku v původním jazyce

    After weaning rabbits, two post-weaning feed restriction programs are used: a quantitative FR or a qualitative FR. Application of post-weaning FR has potential to control post-weaning digestive disorders, and early lower growth rates may be compensated for by later compensatory growth. FR strategies also have potential to enhance feed conversion ratio and reduce carcass fatness. FR may also influence meat chemical composition and physical quality characteristics via controlling the morphological and biochemical properties of muscle fibres. The purpose of this review was to shed light on recent findings regarding benefits of FR on productive performance, carcass characteristics, meat quality characteristics, and muscle fibre properties in growing rabbits.

  • Název v anglickém jazyce

    The potential role of feed restriction on productivity, carcass composition, meat quality, and muscle fibre properties of growing rabbits: A Review

  • Popis výsledku anglicky

    After weaning rabbits, two post-weaning feed restriction programs are used: a quantitative FR or a qualitative FR. Application of post-weaning FR has potential to control post-weaning digestive disorders, and early lower growth rates may be compensated for by later compensatory growth. FR strategies also have potential to enhance feed conversion ratio and reduce carcass fatness. FR may also influence meat chemical composition and physical quality characteristics via controlling the morphological and biochemical properties of muscle fibres. The purpose of this review was to shed light on recent findings regarding benefits of FR on productive performance, carcass characteristics, meat quality characteristics, and muscle fibre properties in growing rabbits.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2022

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Meat Science

  • ISSN

    0309-1740

  • e-ISSN

    1873-4138

  • Svazek periodika

    191

  • Číslo periodika v rámci svazku

    Sep

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    1-8

  • Kód UT WoS článku

    000802694000001

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85130359426