Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The effect of feed restriction on meat quality of broiler rabbits: A review

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F13%3A60074" target="_blank" >RIV/60460709:41210/13:60074 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    The effect of feed restriction on meat quality of broiler rabbits: A review

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this review was to analyze the effect of feed restriction on meat quality. Feed restriction in broiler rabbits is applied mainly due to the limitation of health problems in the period after weaning. Restriction of feed in rabbits affects growth during the time of application, but also during realimentation period. Parameters relevant for meat quality can be affected together with the change of growth rate. Good knowledge of the carcass composition and factors which affecting are important forthe correction evaluation of the impact feed restriction on the meat quality parameters. Stronger feed restriction reduces growth and slaughter weight and had a negative effect on dressing percentage, loin share and meat to bone ratio, but positively effect on fat content. A mild restriction does not affect carcass composition. The basic description of meat quality are chemical composition, physical traits including pH value and meat colour and one of the most important is muscle fibre

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of feed restriction on meat quality of broiler rabbits: A review

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this review was to analyze the effect of feed restriction on meat quality. Feed restriction in broiler rabbits is applied mainly due to the limitation of health problems in the period after weaning. Restriction of feed in rabbits affects growth during the time of application, but also during realimentation period. Parameters relevant for meat quality can be affected together with the change of growth rate. Good knowledge of the carcass composition and factors which affecting are important forthe correction evaluation of the impact feed restriction on the meat quality parameters. Stronger feed restriction reduces growth and slaughter weight and had a negative effect on dressing percentage, loin share and meat to bone ratio, but positively effect on fat content. A mild restriction does not affect carcass composition. The basic description of meat quality are chemical composition, physical traits including pH value and meat colour and one of the most important is muscle fibre

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Scientia Agriculturae Bohemica

  • ISSN

    1211-3174

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    44

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    55-62

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus