Sledování jakostních charakteristik rybího masa
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F09%3A31284" target="_blank" >RIV/60460709:41210/09:31284 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Sledování jakostních charakteristik rybího masa
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem studie bylo sledování složení základních nutričních charakteristik (obsah vody, tuku, bílkovin, popela) ve vzorcích sladkovodních ryb (kapr, pstruh, siven) v průběhu roku od července do ledna. Kromě toho byla hodnocena barva a pH. Z výsledků je patrná relativní stabilita hodnot většiny sledovaných veličin, kromě obsahu tuku, který se měnil v závislosti na roční době.
Název v anglickém jazyce
Monitoring of qualitative characteristics of fish meat
Popis výsledku anglicky
The aim of the study was the monitoring of the basic nutritional characteristics (fat content, proteins, ash) in samples of fresh water fishes (carp, rainbow trout, brook trout) during the year from July to January. Colour and pH were also evaluated. Relative stability of the most observed values was seen except the fat content, which changed depending on the season.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GL - Rybářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Svazek periodika
20
Číslo periodika v rámci svazku
6
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—