Effects of organic wheat cultivation in wider rows on the grain yield and quality
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F09%3A48999" target="_blank" >RIV/60460709:41210/09:48999 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Effects of organic wheat cultivation in wider rows on the grain yield and quality
Popis výsledku v původním jazyce
Exact field small-plot trials with winter wheat varieties Ludwig and Sulamit (both the quality group E ? elite) in organic farming system in the sugar beet growing region of Central Bohemia were conducted in the years 2005 ? 2007 to test the possibilityof increasing in the crude protein content in grain and thereby improving of baking quality (row spacing 125, 250 and 375 mm, sowing rates 200, 300 and 400 germinating kernels per m2) under the change of the wheat stand structure. Statistically significant increase of crude protein content in wheat grain dry matter by approximately 0.7 % was found at widening of row spacing from 125 to 250 mm and by about 1.5 % by widening of row spacing from 125 to 375 mm.
Název v anglickém jazyce
Effects of organic wheat cultivation in wider rows on the grain yield and quality
Popis výsledku anglicky
Exact field small-plot trials with winter wheat varieties Ludwig and Sulamit (both the quality group E ? elite) in organic farming system in the sugar beet growing region of Central Bohemia were conducted in the years 2005 ? 2007 to test the possibilityof increasing in the crude protein content in grain and thereby improving of baking quality (row spacing 125, 250 and 375 mm, sowing rates 200, 300 and 400 germinating kernels per m2) under the change of the wheat stand structure. Statistically significant increase of crude protein content in wheat grain dry matter by approximately 0.7 % was found at widening of row spacing from 125 to 250 mm and by about 1.5 % by widening of row spacing from 125 to 375 mm.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GC - Pěstování rostlin, osevní postupy
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Lucrari Stiintifice, Scientific papers,series A Agronomy
ISSN
1222-5339
e-ISSN
—
Svazek periodika
52
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
RO - Rumunsko
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—