Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv pěstování ekologické pšenice v širokých řádcích na výnos zrna a kvalitu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021208" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00021208 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of organic wheat cultivation in wider rows on grain yield and quality

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Exact field small-plot trials with winter wheat varieties Ludwig and Sulamit (both the quality class E?elite) in organic farming in the sugar-beet growing region of Central Bohemia were conducted in the years 2005 - 2007 to test the possibility of increase in the crude protein content in grain and improvement of baking quality (row spacing 125, 250 and 370 mm, sowing rates 200, 300 and 400 germinating grains per m2) under the change of the wheat stand structure. Statistically significant increase of crude protein content in wheat grain dry matter by approximately 0.7 % was found at widening of row spacing from 125 to 250 mm and by about 1.5 % at widening of row spacing from 125 to 375 mm. So, the variants cultivated in wider row spacings fulfilled therequirement for crude protein content in grain dry matter of food, baking wheat for minimum 11.5 %. Increase of sedimentation test Zeleny values were found at widening of row spacing from 125 to 375 mm, too. Wheat cultivation in wider row

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of organic wheat cultivation in wider rows on grain yield and quality

  • Popis výsledku anglicky

    Exact field small-plot trials with winter wheat varieties Ludwig and Sulamit (both the quality class E?elite) in organic farming in the sugar-beet growing region of Central Bohemia were conducted in the years 2005 - 2007 to test the possibility of increase in the crude protein content in grain and improvement of baking quality (row spacing 125, 250 and 370 mm, sowing rates 200, 300 and 400 germinating grains per m2) under the change of the wheat stand structure. Statistically significant increase of crude protein content in wheat grain dry matter by approximately 0.7 % was found at widening of row spacing from 125 to 250 mm and by about 1.5 % at widening of row spacing from 125 to 375 mm. So, the variants cultivated in wider row spacings fulfilled therequirement for crude protein content in grain dry matter of food, baking wheat for minimum 11.5 %. Increase of sedimentation test Zeleny values were found at widening of row spacing from 125 to 375 mm, too. Wheat cultivation in wider row

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proc. of International Conference Bioacademy 2008 - New Developments in Science and Research on Organic Agriculture

  • ISBN

    978-80-904174-1-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Bioinstitut

  • Místo vydání

    Olomouc

  • Místo konání akce

    Lednice na Moravě

  • Datum konání akce

    3. 9. 2008

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku