Vliv pěstování ekologické pšenice v širokých řádcích na výnos zrna a kvalitu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021208" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00021208 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Effect of organic wheat cultivation in wider rows on grain yield and quality
Popis výsledku v původním jazyce
Exact field small-plot trials with winter wheat varieties Ludwig and Sulamit (both the quality class E?elite) in organic farming in the sugar-beet growing region of Central Bohemia were conducted in the years 2005 - 2007 to test the possibility of increase in the crude protein content in grain and improvement of baking quality (row spacing 125, 250 and 370 mm, sowing rates 200, 300 and 400 germinating grains per m2) under the change of the wheat stand structure. Statistically significant increase of crude protein content in wheat grain dry matter by approximately 0.7 % was found at widening of row spacing from 125 to 250 mm and by about 1.5 % at widening of row spacing from 125 to 375 mm. So, the variants cultivated in wider row spacings fulfilled therequirement for crude protein content in grain dry matter of food, baking wheat for minimum 11.5 %. Increase of sedimentation test Zeleny values were found at widening of row spacing from 125 to 375 mm, too. Wheat cultivation in wider row
Název v anglickém jazyce
Effect of organic wheat cultivation in wider rows on grain yield and quality
Popis výsledku anglicky
Exact field small-plot trials with winter wheat varieties Ludwig and Sulamit (both the quality class E?elite) in organic farming in the sugar-beet growing region of Central Bohemia were conducted in the years 2005 - 2007 to test the possibility of increase in the crude protein content in grain and improvement of baking quality (row spacing 125, 250 and 370 mm, sowing rates 200, 300 and 400 germinating grains per m2) under the change of the wheat stand structure. Statistically significant increase of crude protein content in wheat grain dry matter by approximately 0.7 % was found at widening of row spacing from 125 to 250 mm and by about 1.5 % at widening of row spacing from 125 to 375 mm. So, the variants cultivated in wider row spacings fulfilled therequirement for crude protein content in grain dry matter of food, baking wheat for minimum 11.5 %. Increase of sedimentation test Zeleny values were found at widening of row spacing from 125 to 375 mm, too. Wheat cultivation in wider row
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Proc. of International Conference Bioacademy 2008 - New Developments in Science and Research on Organic Agriculture
ISBN
978-80-904174-1-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
—
Název nakladatele
Bioinstitut
Místo vydání
Olomouc
Místo konání akce
Lednice na Moravě
Datum konání akce
3. 9. 2008
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—